Portrett: Safario + Lokoy

Safario og Lokoy har allerede etablert seg i det norske musikkbildet hver for seg, og begge har fått bøtter fulle av kudos for deres liveopptredner. De har gitt ut låtene “Go Crazy, Go Stoopid” og “both eyes” sammen, (jepp, små forbokstaver på “both eyes”) og det har gitt såpass mersmak og suksess at de nå kliner til med et helt album.

Og de skal ha show! 26. februar inntar de Parkteateret, og lover at publikum skal få høre hva de har klart å produsere på “hjemmekontoret” de siste månedene. Vi har tatt en digital havre latte med dem begge to, for å få klarhet i hva som holder dem sammen. 

For ordens skyld: Lasse=Lokoy, Kacper=Safario.

Er dere i ferd med å bli en duo, når dere nå lager et helt album sammen? 

Lasse: Det føles riktig å lage et større prosjekt sammen. Helt siden vi hadde vår første session sammen for noen år siden har vi hatt en helt syk energi i studio, som vi begge elsker. Men vi er begge solo, Kacper synger og vi produserer alt sammen.

Det nye albumet er ikke sluppet enda, er dere spent på publikums reaksjon på musikken dere ikke har sluppet? 

Kacper: Det er litt rart å fremføre noe ingen har hørt før. Det er litt som en premiere.

Lasse: Vi kommer til å starte med et par gamle sanger som oppvarming, men hovedsettet blir bare nytt materiale. 

Er dere bedre sammen, eller må dere tilpasse dere og gjøre kompromisser?

Kacper: Lasse får en helt insane energi ut av meg når vi er i studio. Det har vært ganger han overrasker meg en gammel beat jeg ikke har hørt på lenge, så sier han «Ta på headsettet, alt er klart». Jeg blir litt gal og jeg går inn i en karakter, som basically er meg ganger ti og freestyler hele sangen. Alt vi trenger er en havre latte og hverandre, så er vi locked-in.

Lasse: Kacper får alle lyder og loops til å bli 1000 ganger kulere. Han har så rå intuisjon og vet nøyaktig hva man skal høre etter. I tillegg så blir han aldri trøtt! Sist vi var i studio så døgna vi!! Det er ingen andre som får meg til å gjøre sånt. NOEN MÅ STANSE HAN!

Er det noe dere gleder dere til å se under sommerens festivaler?

Kacper: Har lyst å se Gunna og Pink Pantheress på Slottsfjell. Carti også, hva faen? Kadetten ville jo ikke booke meg??”

Lasse: Årets mest koko booking i mine øyne må vel være Gorillaz på Øya!

Dere beskriver omtrent det perfekte forhold, hva er det som gjør at ekteskapet går så bra?

Lasse: Jeg tenker ofte at Kacper åpner øynene mine for ny musikk og får meg til å høre ting jeg ellers ikke ville forstått. Samtidig så har vi masse felles inspirasjonskilder fra barndommen, som Green Day og Red Hot Chili Peppers. Det forener oss. Jeg føler jo at det er vår bagasje som gjør at samarbeidet fungerer så godt. Vi jobber sammen fordi ingen av oss kunne lagd denne musikken på egenhånd! 

Kacper: Stilen og akkord-valgene til Lasse tar meg tilbake til jeg var 7-8 år og hørte på musikk hjemme i Polen. Visse harmonier, akkordtyper og skalaer får meg til å ville gråte, og jeg har nesten grini i studio når vil lagde det albumet, haha. Når man blander det med egne ord og opplevelser skjer det noe magisk. Den blandingen vekker noe annet i meg as. 

Blir det monogami for all fremtid eller er dere fortsatt soloartister? 

 Kacper: Når jeg jobber med andre, jobber jeg aller best med Lasse. Men målet for oss begge er to er å være soloartister som innimellom kommer sammen og gjør det vi gjør best. Det blir ikke det siste prosjektet vi lager sammen. Jeg tenker Europa og verden er neste. Jeg flytter til Paris og Lasse flytter til LA. Der skal vi hente historier til neste prosjekt, ta det med tilbake i studio, og se hvor enn det tar oss. Tror det blir bra!

Lasse: Både jeg og Kacper verdsetter frihet. Men det er jo like viktig å verdsette samarbeid som fungerer godt. Så selv om vi skal ut og lufte oss så planlegger vi å møtes for shows i sommer og flere studiosessions når vi er klar for det. Når det gjelder målsetting, så vil jeg si at det må være å lage den feteste musikken vi klarer å lage. Intet mer og intet mindre.

Til slutt, har dere noen tips til de som ikke skal på deres konsert?

Lasse: Så nettopp Brannen på Nationaltheateret! Scenografi-inspo i himmelen. Anbefales!

Kacper: Spiderman?

De som skal på konsert men som ikke har billett kan ordne det her.

X