Midtukas Clickbaitkonservator

Pom Poko kommer rett fra miniturné i utlandet England, og drømmer om frie tøyler på sine to konserter i Norge neste helg. Første på Parkteateret i Oslo på torsdag, før turen går til Trondheim og Trykkeriet Scene på fredag. 

Vi har hatt en god og åpen dialog med vokalist Ragnhild Fangel Jamtveit om hva som har vært, og det som venter. 

Pom Poko refererer til marekatter som slår seg på magen. Vurderer dere bruk av kroppslig perkusjon? Mikke opp magen og daske løs? 

– Det er ikke så velbegrunnet navnevalg, tidspress har mye av ansvaret. Jeg synes magelyd kan være litt ekkelt. Vi har nok aldri tenkt på mageperkusjon, men det er jo interessant, og ganske billig. Spennende forslag, men jeg er usikker. 

Det ryktes at dere kommer fra en englandsturne med fulle hus i hver havn. Hvordan har det vært, der hvor restriksjonene er få?

– ja vi kom hjem i forgårs (mandag 7. feb, journ anm)! En liten uke på en “independent venue week” som det het, hvor vi spilte i flere mindre engelske byer.

Tilsvarende en norsk storby altså?

– Ja. Det har vært en stor opplevelse! Null koronarestriksjoner. Jeg klemte to folk! Det var ganske overveldende. Vi spilte en del sittekonsert i Norge og da mista jeg litt troa. Så fikk vi heldigvis dra til England på høsten i fjor, og der sto folk, rett opp og ned. Da fikk jeg troa tilbake. Jeg skjønte igjen hvorfor vi spiller live. Det var ikke så tydelig i perioden med sittekonserter. 

Metern ble i helgen kastet på dør i kongeriket her hjemme og dere står nå sånn nesten for den første restriksjonsfrie konserten. Hvordan blir det??

– Det er ganske skremmende. Nå får vi på en måte alt ansvaret for at det skal gå bra bra. Kanskje vi kunne invitert Raymond Johansen til å varme opp, for å ta av litt av ansvaret. Det skal bli gøy uansett, og jeg håper jo på fullt hus og heisann-stemning. 

Det blir to konserter i Norge denne helgen før dere stikker til usa på turne i mars. Er det sånn at Norge er kjipere enn utlandet nå om dagen?

– Det er kanskje litt mindre interesser for oss i Norge? Jeg er ikke helt sikker, men det er jo litt færre folk i Norge hvis vi sammenligner med England og USA, så det er kanskje noe av grunnen. Vi spilte en del i Norge i våres så kanskje folk er lei? Sikkert litt blandet. 

Dere har nesten to uker med fri før dere dra på USA-turne. Hva skal dere gjøre? Noen kulturelle tips til oss?

– Nei, nå som det er åpent vil jeg hvertfall gjøre ting! Dra på så mange konserter som mulig. Jeg skal på en del jazz-improvisasjon på Kafe Hærverk. Det er noe av det beste konsertene jeg vet. Blow out. Yes Deer. Sånne ting. Rart spørsmål!!

Hva med sommeren og festivaler? 

– Vi skal ikke så mye rundt til sommeren. Noen få, her hjemme og en et par i utlandet. Det har vært sånn etterslep siden alt har vært avlyst noen år så for mange festivaler har muligens programmet vært klart siden 2020. Håper det blir flere neste år.

Har dere blitt for store for at Natt&Dag skriver om dere?

– nei det blir vi nok aldri. På godt og vondt. 

Nå er det snart utsolgt på Parkteateret neste uke. Hvem tenker du bør hive seg over de siste billettene.

– De som liker litt bråk på konserter, men ikke på en streng bråkte måte. Litt gøyalt og fargerikt bråk på en måte. Det er litt som å være i fornøyelsespark. Gøy, men også slitsomt. Men mest gøy! Som å kjøre karusell. Håper ingen blir kvalme da. 

X