Vilde Tuv Video

Vilde Tuv slipper musikkvideo – av Vegard Tryggeseid

Noe av det mest spennende som skjedde innenfor norsk trance i fjor var det Vilde Tuv som sto for. Albumet “Melting Songs” ble sluppet til varm mottakelse og Tuv ble hyllet for hennes evne til å formidle sinnsstemning gjennom uvante musikalske kombinasjoner. 

Vilde er nå i gang med å skape visuelle presentasjoner av låtene fra “Melting Songs”, og har som så ofte før valgt en litt utradisjonell tilnærming. Når hvert spor skal få sin egen video har Vilde spurt mennesker hun beundrer om å ta regi, noe hun sier krevde litt mot.

– Det er en øvelse å la andre få full kontroll over noe som er mitt. Hva om de ikke liker at jeg spør? Hva om jeg ikke liker deres tolkning av prosjektet? Til «Melting Songs» ville jeg øve meg litt på disse tingene. Jeg har spurt folk jeg beundrer om å lage en visuell tolkning av hver låt, og alle sa ja!

Vilde Tuv

Til sangen «Grotten» falt valget på Vegar Tryggeseid. Han er kjent for mye, men som musikkvideoregissør har han ikke fått like stor oppmerksomhet så langt. 

Snakket dere om noen felles visjoner for musikkvideoen eller fikk du frie tøyler?

– Jeg har pratet litt med alle på forhånd om låtene og prosjektet, men jeg synes det var viktig å gi hver kunstner frie tøyler til å gjøre hva de vil, sier Vilde. 

Vegar forteller at videoen tok form uten noen helt klar idé.

– Vilde visste ikke noe særlig om konseptet før jeg begynte å klippe, og det gjorde for så vidt ikke jeg heller. Hun har jo sett de forrige musikkvideoene, og tenkte vel at det fort kunne bli noe lignende, vil jeg tro. Det var i klippeprosessen hun var mest engasjert, og kom med forskjellige (gode) forslag.

Som den tredje videoen i rekken fra Vegar er han i ferd med å skaffe sitt eget DNA som videoregissør.

I forhold til ditt tidligere arbeid, hvor høyt setter du denne musikkvideoen?

– Jeg vil si at alle tre har lignende intensjon. De er alle en form for anti-musikkvideo. Siden alle har samme intensjon, må de vel først og fremst vurderes på utførelse, men det kan jeg ikke gjøre nå. Kanskje om 3 år.

Fanportrettet

Videoen portretterer Michael, en fan av Vilde Tuv og følger vedkommende rundt kunstnerboligen Grotten, som tilfeldigvis også er navnet på låten, mens det gradvis blir sådd tvil om hvor stor fan Michael egentlig er.

Dette må vi jo få klarhet i.

Hvor stor fan er egentlig Michael av Vilde, og hvor godt kjenner du Michael?

– Han har hørt på henne på Spotify, men ikke kjøpt musikken, tror jeg. Muligens har han en LP av «D’ meg». En gang vurderte han å dra på konsert, men det ble utsolgt. Vi har kjent hverandre i 14 år, og har mange sammenfallende vurderinger av og forventninger til livet og omgivelsene.

Og for de som gleder seg til mer musikk fra Vilde:

– Jeg jobber med ny musikk! Det nok blir sterkere enn noe av det andre jeg har utgitt tidligere, men sang og luftige instrumenter skal det bli. 

Her kan du se musikkvideoen til «Grotten»

X