Utelivsguiden uke 48: filmfestival, Röyksopp, technolegender ++

Ny helg og ny guide til hva du kan og bør foreta deg i fridagene som kommer. Denne helgen er det så mange godbiter at det fort kan bli vanskelig å velge. Lykke til med det. 

Fredag 3. desember 

Monument Sesongfinale: Rødhåd / Blå

Monument er et musikkmagasin som har et ekstra godt øye til techno og klubbmusikk, som jevnlig har stått for noen av de beste kveldene på Blå. Nå er det klart for sesongfinale i monumentserien, og det er Rødhåd som skal sørge for at det ikke går stille og rolig for seg. Som en innovativ kontemporær techno-DJ, med ti års erfaring fra Berlins mørke klubber, kan dette bli en av årets begivenheter når Blå skal summere opp 2021. 

Billetter finner du her.

NEW ERA with COYU / Ingensteds

Konseptet NEW ERA er på mange måter blitt Ingensteds’ technoskole. De inviterer store erfarne platespinnere for at kvelden skal bli ekstra minneverdig. Denne gangen er det COYU som står på plakaten, og dette er en fyr som har levert rytmisk dansemagi på scener rundt om i europa de siste femten årene. Han er også mannen bak Suara, et fullblods katteinspirert technolabel som som arrangerer klubbkvelder over hele verden. 

Billetter kjøpes her

ESCENA 21 – Oslo Ibero-amerikanske filmdager / Vega Scene, torsdag til søndag

Vega Scene arrangerer Ibero-amerikanske filmdager denne helgen. Her vil det bli vist ti filmer fra syv forskjellige land, og har som mål å vise frem Ibero-amerikansk kultur på sitt beste. Utgangspunktet er Spania og Portugal fra den Iberiske halvøy og land i Latinamerika som deler mye av språk og kultur med de to landene. Ved siden av filmene vil det være samtaler med filmskaperne og danseoppvisninger, for å nevne noe.

FLUX x BLCK / Eventhallen

FLUX er et veletablert musikkollektiv i Oslo, som har laget godt timet kaos på mange av byens mest kjente klubbscener de siste årene. Nå fyrer de opp rave nok en gang på Eventhallen. De har tatt med seg BLCK denne helgen og alt ligger tilrette for en ekstremt rytmisk opplevelse. Billettene har ligget ute til salg en stund, og salget er avsluttet, men billettene som ikke ble solgt kan man kjøpe i døra. 

Frædag / Badabing: Synk – Vaz & Villbass – g-HA & Olanskii – Øyvind Morken / Jaeger

Det skjer mye på Jaeger denne frædagen! g-HA & Olanski spiller i “bakgården” med Øyvind Morken. Førstnevnte er velkjente navn på den elektroniske musikkscenen i Oslo og Øyvind Morken har holdt Jaeger sitt Untzdag-konsept rullende i mange år allerede. 

I underetasjen blir det Vaz og Villbass som står for rytmene, sammen med SYNK som har slått seg opp som et friskt tilskudd til klubbnorge de siste årene. Lese vårt ferske portrett av DJ-duoen SYNK. 

Karaokefest med Kasper / Nieu Scene

Kasper Antonsen er kanskje et kjent TV-fjes for mange, men bak fjeset lurer det en indre glød og eksplosiv kjærlighet for karaoke. Karaoke er japansk og betyr egentlig stille orkester, men det har ingenting med det som skjer når Kasper legger mikrofonen til munnen. Han drar i gang showet med egne opptredener og etter det er det bare å hive seg på. Det ryktes at denne fyren takket nei til Kompani Lauritzen for å synge karaoke på Nieu, annenhver uke. Det loves dansegulv.

Röyksopp DJ-set / Kulturhuset i Bergen

Bergen, Röyksopp kjører DJ-sett på Kulturhuset! Fire timer med dansbar musikk fredag OG lørdag. Det begynner kl 23 men her kan det være lurt å være tidlig ute.

Billetter til begge dagene finner du her

De som trenger mer informasjon om Röyksopp kan google det. Dette er en no-brainer.  

Lørdag 4. desember

Klubb oppe: Internett Friends / Dattera til Hagen

Housekollektivet Internett Friends har flere ganger sprengt kapasitet på SG26, og nå tar de turen videre til Dattera. Det inkluderende kollektivet har fått meg seg KAHMARO og Ledeux, store navn fra housemiljøet, som skal innta scenene i andre etasje. Alle som digger ekte house burde merke seg både datoen, og navnet, Internett Friends.  

cc:120kr

Fucket Freakkvens / Youngs Nede

Denne gjengen har slått seg opp som ravespesialister i sommer, med skogen som sin konsertarena. Nå tar de plass i underetasjen på Youngs og skal gjennskape stemningen som gjorde at de ble et navn forbundet med episke rave. Forrige uke gjorde vi et intervju med tre av de syv som utgjør dette inkluderende musikkollektivet. Les hele intervjuet her, og kom deg til Youngs med væskebalansen i orden. Du kommer til å danse.

Kjøp billett her. 

Kanaan / Blå + Big Dipper på søndag

Jazz, fuzz og psykedelisk hardrock. Kanaan har blitt en heavy hitter på den norske rockescenen, og de har akkurat sluppet sitt fjerde album på like mange år. Den instrumentale powertrioen har beveget seg over mot det litt hardere, men hele tiden uten å gå vekk fra det lekne improvisatoriske lydbildet de har gjort seg kjent for. Lørdag spiller de på Blå, men hvis du mot formodning har andre planer kan du få dem med deg på Big Dipper på søndag, hvor de kjører en minikonsert og albumsignering, kl 14. 

Billetter til konserten finnes her. 

Endless Summer / Kulturhuset

Som navnet tilsier er planen at vi skal på en mental reise til varmere strøk denne lørdagen. Kulturhusets faste festoppspillere skal pumpe ut noe som ligner tropiske beats så hjertene våre plutselig tiner igjen. Med seks-syv minusgrader på utsiden kan det være greit å forberede seg på en umiddelbar depresjon idet kvelden er over. Håper depresjonen blir kort. 

™Shareponyz vol.1 / Galleriet Hos Arne

For de som ser etter arrangementer uten dansegulv så må det nevnes at fotograf Stian Frøysang er aktuell med ny utstilling. Det vil si, Stian har invitert en hel haug med kunstnere (vi snakker over 30!)  til å uttrykke seg på hans fotografier, tatt over de siste tjue årene. Stian sies å være ute etter å gjengi følelsen av å vente på fremkallingen av en gammel filmrull, samt julaften. I motsetning til julaften så er dette helt gratis. Fullkomment kuratert kaos.

ZINE FEST / JAM Collective

En slags DIY dagsfestival som feirer trykk og selvpublisering. Publikum kan komme og stille ut, lage dine egne verk, og kjøpe andres greier. Selve utstillingen er gratis, men om du ønsker å stille ut så må du ta kontakt med arrangør. Dette føyer seg inn i listen over skambra kulturinitiativ på Fredensborg har vært heldig å oppleve den siste tiden. Etter utstillingen blir det fest. 

Brokeboyssuperstars* vol. 1 / Sentralen 

De fattige superstjernene byr opp til fest inni tjukkeste hvelvet på Sentralen. Safari Shabani er kjent fra youtube-serien “Safari på safari”, og makkeren Safario har slått seg opp som en av hiphop-norges største talenter. DJ-duoen som spiller rytmiske vibber fra alle verdens hjørner, og lover dans og overraskelser. 

Billetter finner du her.

X