uteliv

Utelivsguiden: 25 – 28. november

Helgen krever ofte planlegging. Facebook later som de hjelper oss, ved å kontinuerlig fortelle oss hva venner og kjente er interesserte i, men terskelen for å trykke “interessert” blir stadig høyere og forteller oss egentlig ikke om vedkommende faktisk skal gå. 

Hvordan skal man oppnå best mulig finne de beste begivenhetene og tilrettelegge for optimal flyt gjennom en fullspekket weekend? Vet ikke. 

Men vi gir det et forsøk, vi skal gjøre det vi kan. En guide over hva som er verdt å få med seg av kulturarrangementer. Facebook oppsummert, kanskje?

Helgen begynner stadig tidligere, så denne uken har vi bestemt at den åpner på torsdag, fordi, hvorfor ikke?

Sjekk ut Fucket Freakkvens sine helgetips her, og les portrettet av kollektivet her. Utelivsguiden begynner under videoen:

Torsdag 25. november

THE ENTREPRENEURS / BLÅ torsdag 25. nov

Disse danske innovative entreprenørene har nylig sluppet sitt andre album og skal formidle sine nye låter fra scenen på BLÅ. Sjangeren er rock, noen sier støyrock, andre sier gøyrock. Stille blir det uansett ikke. Husk hørselsvern. 

Billetter koster 250kr, og kjøpes her.

Fredag 26. november

Koso Club pres Mechatok – BLÅ fredag 26. nov 

Koso Club er en kvartett med DJs som NATT&DAG kåret til årets beste klubbkonsept i 2017, og med nesten to stille år bak oss oppleves dette fortsatt ferskt. Den gang ble det beskrevet som «et beinhardt klubbkonsept hvor du kan danse deg glad og svett samtidig som du tramper på patriarkatet i takt med bassen», som jo er en knallgod kombinasjon. Denne helgen har de nemlig med seg Berlin-baserte Mechatok, en DJ som tilfører melodiske rytmer og abstrakte tolkninger av popmusikk. Dette får et utropstegn. !

Billetter kjøpes i døra, 100 kr før midnatt, 150 kr etter. Vær tidlig ute.

Utmark: Hôy La / Landmark Bergen Fredag 26. nov

Norge er ikke bare Oslo, og det er mye bra som skjer i Bergen denne helgen også. Noe av det er Utmark på Landmark. Utmark er et månedlig musikklabratorium der det drives med sonisk forskning. Hôy La er et artistprosjekt av Ingri Høyland. Hun formidler de vanskelige emosjonene som smerte og sårbarhet gjennom dissonans, repetisjoner og dramatiske vendinger. Her kan man forvente en slags utforskende cyberpunk atmosfære. 

Billetter

DVS1 (US / HUSH) & Roland Lifjell (Filter Musikk) / THE VILLA fredag 26.nov

DVS1 er en slags ravelegende. Zak Khutoretsky, som er mannen bak platene er født i bak Sovjetunionens rullegardin, men vokste opp i USA. DVS1 har spilt på klubber over hele verden og nå er det Oslo sin tur. Dette er en DJ man burde oppleve når muligheten først byr seg. 

På samme scene, samme kveld står Roland Lifjell. Han leverer elektronisk dansemusikk for massene, og omtales som gudfaren av norsk techno. Hvis Abraham kunne spinne plater, på en måte. 

150 kr. Billetter kjøpes i døra.  

Frædag: Daniel Avery / JÆGER fredag 26.nov

Fredagsfølelsen får du på Jæger. Et fast konsept med en gjest av kongelig DJ-blod. Daniel Avery spiller sine rytmer i kjelleren. En anerkjent britisk DJ med en CV som imponerer enhver bookingansvarlig. Skjelvete bassmusikk som kjennes i ryggraden med en gang du kommer ned trappen.

Lørdag 27. november:

Electric Eye – slippkonsert / Landmark Bergen Lørdag 27. nov

Electric Eye spiller psychedelisk-verdensrom rock i sin egen hjemby. Ni år etter de kom sammen er på Landmark for å slippe ny musikk og samtidig sende publikum i en slags rockebane rundt jorda. Er du innenfor byfjellene bør du merke deg dette. 

225 kr for billetter.

FOCHS KOSHKA (Dj-set) / BLÅ lørdag 27. nov

Elektroorganisk DJ duo som vist nok skal ha knekt opptil flere dansegulv. “Kaloritung techno” som tiner alle frosne høstkropper som stikker ørene innenfor BLÅ sine murvegger. Ta på din beste tracksuit og bli med og knekk gulvet på blå til disse sibirske tonene.

100 kr før midnatt, 150 kr etter. 

Musikk-Quiz med Med musikk-Kris / NIEU SCENE lørdag 27. nov 

Annenhver lørdag inviterer Kristian Kilde oss til Niue Scene for å ta oss med til sitt innerste hjertekammer. Kristian sier dette om sitt forhold til musikk og quiz; “Hvis du hadde gitt meg en pistol med to kuler og bedt meg skyte musikk eller quiz hadde jeg skutt meg selv to ganger.” Dette brenner han for. Og har dere ikke alltid savnet en god quiz på en lørdag ettermiddag? Hvis ja, dra på dette.

Begynner 16:30. 

Klubb: Batplanet / REVOLVER lørdag 27. nov

Monsterkveld på revolver. Her skal det mørke, det okulte dyrkes med sjangere som darkwave, postpunk, deathrock. DJ Draculie og DJ RätzepuzZz tar deg med inn i mørket. Passer for alle monstre over 20 år, og er helt gratis. 

Flammer M / DJ Wiz & Freddy the Krüeger// YOUNGS Nede lørdag 27. nov

Flammer får svetten til å piple. Det er mye av hensikten til DJ wiz og Freddy the Krüeger når de spiller opp til dans i Youngs underetasje. Heng fra deg dunjakken før du går ned og rist av deg noen liter. Det er gratis vann i baren så man kan jazze hele kvelden. 

Billetter i døren, eller her.

X