Foto:

Portrett: Fucket Freakkvens

Fucket Freakkvens er musikk-kollektivet som slo seg opp i sommer og leverte eksperimentell elektronisk musikk og rave til massene under åpen himmel i nordmarka. Nå får de tak over hodet og skal levere samme euforiske vibber i underetasjen på Youngs lørdag 4. desember.

Natt&Dag møtte Charlie, Thea og Jens, som utgjør i underkanten av halvparten av kollektivet. 

Dere er Fucket Freakkvens. Hvor kommer ønsket om å fucke med hverandres frekvenser fra?

– Du kan si vi oppsto fra et ønske om å få dele inspirasjon og for å få et rom for å eksperimentere. Vi kom sammen under lockdown i våres og fant mye glede i å dele private prosjekter og spille hverandre opp. Sånn gjør vi det også når vi spiller, vi legger litt opp til hverandre, alt etter responsen fra dansegulvet, sier Charlie

Per i dag består kollektivet av Charlie, Jens, Miriam, Thea, Espen, Karl- Kristian, Christoffer, Saurabh og Phillip.

Har dere noen gang hatt en sjelesettende bombe av en opplevelse som har preget deres musikalske reise? – Jeg opplevde DjRUM i London. Det var en sit-down konsert i et teater med en slags klassisk twist på elektronisk musikk som jeg aldri kommer til å glemme. Rammene rundt, lys og scenografi var så utrolig bra at jeg ikke har noe å utsette på noe av det, sier Charlie. 

– Noe av det kuleste jeg har vært på var en slags Psy-trance/technofestival i Kambodsja. Vi tok en tuktuk langt inni jungelen og ble satt av ved en elv. Der var det en liten flåte og et tau som tok oss over til en liten øy i elven. Tung bass var det eneste som fortalte oss at det foregikk noe som helst der ute, og når vi hadde kommet oss ut til øyen så sto det et pariserhjul der. DJ-booten var en avsagd hippie van. Det var ganske absurd, og en opplevelse jeg aldri glemmer, legger Jens til.

– Vi jobber så hardt vi kan for å lage helhetlige opplevelser for de som kommer på arrangementene våres. Fucket Freakkvens består også av lysdesigner, kunstnere og en grafisk designer. Sammen som kollektiv prøver vi å lage minneverdige arrangementer, forteller Thea. 

Hvem trykker på de riktige knappene i Norge om dagen?

– Jeg vil trekke frem House of Evrysome. De gjør noe unikt for Norge, som kan minne om klubbkvelder du finner blant subkulturer i større metropoler som for eksempel Berlin. Der fokuset ligger på kreativ åpenhet, personlig frigjøring og samtykke, sier Thea.

Charlie, Jens og Thea utgjør omtrent halvparten av kollektivet Fucket Freakkvens. (Foto: Henriette Sørland)

Hva synes dere kulturnorge kan gjøre bedre?

– Vi ønsker å kommentere på de nåværende rammene som er utarbeidet for stengetider på venues i Norge. Fra rave-perspektivet, som til tider holder på til solen står opp, føler vi at den musikalske kurateringen og verdien i opplevelsen svekkes av å bli kuttet klokken 03 om natten. Elektronisk musikk bør i dag bli anerkjent som en fullverdig kultur i Norge. Når dette er sagt, vil vi gjerne utlyse en takk til alle som tør å satse på nye konsepter og slippe til nykommere som oss, sier Thea.

Hvem er ikke invitert på deres fester? – De som ikke respekterer at folk er forskjellige, de som er på dansegulvet med skarpe albuer og ikke lar folk få uttrykke seg selv. Det er ofte de som ikke egentlig har lyst til å oppleve rave, men bare er ute og drikker. 

Har dere noen musikktips dere vil dele, artister alle burde høre på?

– DjRUM slapp et album i 2018, som heter Portraits with Firewood. Det albumet er Dette albumet er tidløst, sofistikert og lekent, mener Jens. 

NIILAS  er en fantastisk artist, og representerer norge i verdenstoppen! Det nyeste albumet er nok det beste jeg har hørt av norsk elektronika siden røyksopp, sier Charlie.

– Mitt tips er SPF DJ. Hun spilte nylig på Jæger og det var helt rått!, avslutter Thea. 

Få med deg Fucket Freakkvens på Youngs på Kulturhuset i Bergen denne helgen, eller i kjelleren på Youngs i Oslo, neste helg.  

X