Hør vår nye podkast «Det umulige valget»

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet og det er ingen tvil om at dette valget er et av de viktigste i historien. Ifølge flere medier handler dette valget primært om klima og oljenæringen i Norge. Skal vi fortsette å stikke sugerøret i forhistorisk plantemateriale de neste tiårene, eller bør vi slukke lyset og dobbeltpenetrere de om lag 200.00 ansatte i oljenæringen?

Skal vi høre på Listhaug, som peker fingeren på storforbrukerne som USA og Kina? Bør vi heller lytte til de kloke humortweetene til Eivind Trædal?

For mange er dette rett og slett deres livs største valg: Det umulige valget.

I podkasten «Det Umulige Valget» skal vår reporter Tiago Gjesdal stille de viktige spørsmålene i ulike politiske temaer, slik at også han er rustet til å ta et fornuftig valg 13. september. Med seg har han politisk kommentator Kristian Kilde, som aldri før har vært politisk kommentator.

Tiago Gjesdal «tar pulsen» på XR-demonstrasjon. Foto: Andreas Reite

Tiago er 23 år gammel, glad i å henge med venner og lytte til musikk. Men i alvorets time må hobbyene vike, for nå er demokratiet under angrep. Når vi skriver angrep, mener vi at han ikke har noe peiling på politikk i det hele tatt. Hvem er snille? Hvem er slemme? Hvem fortjener hans stemme?

Nå tar Tiago et balletak på norsk politikk, slik at han – og du – kan gå til valgurnene med all den kunnskapen som er nødvendig.

I den første episoden, «Olje, hva skjer ‘a?», tar han for seg oljedebatten, og hvorvidt vi skal begrense oljeutvinning på norsk sokkel. På veien møter han medlemmer av Extinction Rebellion, Norges olje-og energiminister Tina Bru (H), tidligere samferdselsminister Ketil Solvik Olsen (Frp) og politiker Eivind Trædal (MDG).

 

 

X