Stort post-påskeslipp: Musikken som er Best Akkurat Nå

Jesus er borte, og det er bare bra musikk igjen.

Følg lista, hør på musikken og les om låtene!

YUKIKA – TIME TRAVEL

Det slår visst en retrobølge over den sørlige halvdelen av den koreanske halvøya om dagen, hører vi noen hviske. Japanske Yukika er basert i Seoul, og slapp i fjor albumet Soul Lady til gode mottakelser fra popnerder on-line. Hun rir videre på den internasjonale hypen med denne gledesfylte EPen. Det er ikke såå lenge siden city pop var noe bare rare kassett-DJer spilte tidlig på sommerkveldene, tenk på det!

Underscores – Spoiled little brat

Debuten til det New York-baserte bandet Underscores høres ut som noe som kan være en vei fremover for hyperpop-tropene skapt av 100 gecs, her injisert med en solid dose pop-punk. Som alt annet som har med hyperpop å gjøre holder vi oss ambivalente til det motsatte er bevist, men denne låta bør i alle fall høres.

LES OGSÅ: Dorian Electra, hyperpop og homopropaganda

Modu Moctar – Afrique Victime

Den nigerianske touaregblues-gitaristen Modu Moctar er kanskje like opptatt av kolonialisme som å spille gitar. Heldigvis lar det seg kombinere, og i den anledning drar vi frem gamle gloser som hører hjemme i blues-skriverier: her er det både bra trøkk, suggererende atmosfære og raffe rytmer.

Skalla – Det er ikke gøy lenger

NATT&DAG-redaksjonen er lidenskapelig opptatt av at ting som å stjele øl på butikken i starten på slutten av 20-årene er gøy, men Skallas nye singel får oss til å begynne å tvile.

X