Søndag Summarum: Bærum-gate, Haaland, Melbys mageplask og Ukas sparetips

«Det kom et skip til Bjørgvin»-vitser har hatt gode kår det siste året. Men ikke den siste uka. Et containerskip satte seg på Donald Pocket-aktig vis seg fast i Suez-kanalen og sperret for all trafikk. Plutselig kom det ingen skip lenger, verken til Bjørgvin eller andre steder.

Her på Norske Bjerge’ A/S er vi ikke ukjent med fenomenet. Med jevne mellomrom kommer det et de dumme utspillenes Ever Given (som skipet heter) og sperrer alle tilløp til fin flyt og meningsbærende meningsutveksling. Vi setter oss fast alle sammen, og selv om vi vet at det er Donald Duck-aktig, smått og ikke verdt å bruke tid på, klarer vi ikke å la være.

Her er det som har sperret den frie tankes Suez-kanal den siste uka.

Med andre ord: Her er ukas viktigste og riktigste saker.

Ukas mentale, moralske og intellektuelle kortslutning / Ukas Sparetips


Skjermdump: NRK.no

«Det er dyrt å tenke at man er fattig»

«Jeg kategoriserer ikke folk som fattige eller rike. Det blir både for simpelt og for destruktivt.»

Denne uka skjedde det endelig. Noen skrev en kronikk om investering i fond, aksjemarkedet og sekundærbolig i Ålesund som kurerte fattigdom, fjernet den groteske ulikheten i samfunnet som gjør at noen lider, mens andre har mer enn de noen gang kan klare å bruke. 

«Saken er at vi vet ingenting om hvorfor noen har lite penger», skrev nemlig Tiktoker og youtuber Nina «@investermednina» Reynisdottir i en replikk hos NRK Ytring.


Skjermdump: NRK.no

Okay, so what? Hva med alle andre enn Jonas.

Hva med dem.

Ukas kollektive nedsmelting


Skjermdump: Dagsavisen.no

… og med det var helvete løs. Bærum-folk prioriterte hytta fremfor pandemibekjempelse!!!!!!!!!!

Vi har verken hat nok eller overskudd nok til å sitte i helgene og hisse oss opp over noe som helst for tiden, men det er det heldigvis mange andre som har. Og like heldig: de har tilgang til Twitter.

Hele helga var en shitstorm mot Bærum, slik en hel helg var en shitstorm mot Molde for noen uker siden. Og vi lurer på hvorfor det er krig i verden, si.

Kanskje det har noe med å gjøre at slitne, forvirrede, fortvilede og sure mennesker ofte ikke ser det beste i hverandre? Og at det er veldig deilig å få noen å skylde på, når det egentlig ikke er noens feil, sånn helt spesifikt? Kanskje!!

Til slutt kom sannheten for en dag: Det var i virkeligheten ikke mer enn 25 av 1075 eldre bæringer som hadde spurt om å få flyttet vaksineavtalen (dose to) på grunn av hyttepåske – og det gjorde de for fire uker siden. Kommunen så sitt snitt til å gi sine ansatte noen dager fri, og i tillegg følge nye oppdaterte retningslinjer fra FHI for tidsrom mellom første og andre dose.

Men det var artig så lenge det varte, da! :)

Og husk: du trenger ikke noen korona-unnskyldning for å hate på Bærum.

LES OGSÅ: Nåtidens mest særegne rockeband

Ukas woke


Skjermdump: Adressa.no

Sure.

Ukas Aftenposten


Skjemdump: Aftenposten.n0

Er du ikke radikal i din ungdom, har du ikke hjerte. Er det ikke deskjournalist i Aftenposten som voksen, har du ikke hjerne.

Eller hvordan var det igjen

Ukas Haaland


Skjermdump: D2

NORGEEEEE!!!!!!!!

NORSK!!!!

MÅÅÅÅL!!!!!!!!

Til og med når Haaland ikke skårer (altså når han spiller for NORGE), ligger menn i 30-årene strødd rundt omkring i norske treromser i nesegrus beundring.

Endelig, dere. Et ordentlig produkt fra kalde Norge.

Her er et nytt ord: eh … pradvent!

(Den stemningsfulle tiden frem til Norges landslag ikke er fullt av gutter som har blitt trent opp av pappan sin, men faktisk består av de største talentene!)

PS Haaland if you read this/vess du lese dittå: Bare skår, så slipper vi dette Bradvent-tullet.

Ukas tendens-sak


Skjermdump: NRK på Facebook

Se også: Ukas mentale, moralske og intellektuelle kortslutning / Ukas Sparetips

Ukas facepalm


Skjermdump: VG.no

Hva gjør man når alt går til helvete og det er valg snart? Man lanserer en skolereform!!!

Det gikk sånn passe for kunnskapsminister Guri Melby, som i et slags lanseringsintervju i VG forrige uke kom i skade for å kalle historie – altså kunnskapen om alt som har skjedd noensinne – et eksempel på et «mindre fag», nyttig mest for sin egen del:


Skjermdump: VG.no

Så fulgte forutsigbar (og rettferdiggjort) harnisk, uten at vi gadd å følge så veeeldig med på debatten. Å se denne regjeringen i møte med faktisk kompetanse er som som å se Therese Johaug med nysmurte dopinglepper i motbakkeløp mot niendeklassinger fra en ungdomsskole i Hasle/Løren-området, og det er ikke regjeringen som er Therese Johaug, för att säga det så.

Vi orket heller ikke å lese Inger Merete Hobbelstad sin kommentar om ministerens mageplask, men registrerer at vi (sannsynligvis) er enige med henne for første gang siden hun byttet ut Shakespeare med J.K. Rowling.

Kjennes digg!

Ukas retrett


Skjermdump: VG.no

😃 👍

LES OGSÅ: Arven etter SOPHIE

X