Burgerguide til Oslo

Sponset innleggFoodora

Det er noen fordeler med pandemier. For eksempel når det er søndag og du enten er, eller savner å være sliten etter lørdagen, og du har lyst på en sinnsykt god burger uten å måtte ta på deg klærne du vanligvis bruker når du skal handle mat. Det er også en god anledning til å støtte dine lokale favorittrestauranter under en pandemi, og det å spise burger for å støtte andre gjør vi mer enn gjerne.

Det eneste negative med å spise burger på våre favorittsteder er egentlig bare at den gode smaken ofte fører til manglende kontroll over hastigheten på inntaket, som igjen fører til smeltet ost og annet burger-relatert søl på genseren din. Også du som er så opptatt av å ikke ha mat på klærne når andre ser på deg! Men pandemien har enda en fordel på lur. Bestiller du fra foodora kan du nemlig spise burger på måten du fortjener: som om ingen ser deg, og fullstendig uten hemninger. Sett deg i sofaen i dine styggeste og mest flekkete søndagsklær og konsentrer deg om å nyte landets beste burgere uten å tenke på hvor mye du søler. Det har du fortjent.

Munchies

Foto: Munchies

Munchies har Oslos ærligste restaurant-navn og en burger som lever opp til det. Den har siden etableringen vært en av de klart beste blant hovedstadens burgerjointer, og har en meny det er umulig å velge feil. Spesielt anbefales den fantastisk gode signaturburgeren Munchie, med bacon, karamellisert løk og deilig og perfekt smeltet blåmuggeost som komplimenterer hverandre perfekt, og gir deg vann i munnen lenge før du løfter burgeren. Og brødet? Det er selvsagt ferskt og mykt.

Når ingen likevel ser deg spise kan du like gjerne bestille loaded fries med smeltet ost, eller gjør det enkelt med noen akkurat passe sprø «vanlige» eller søtpotet-fries. Uansett hva slags fries du velger og uansett hvilke av Munchies seks nydelige dipper du velger å dyppe dem i, kommer du til å smile fornøyd når måltidet er over.

Og du? Om du foretrekker en livsstil uten å spise kjøtt, enten for dagen eller for resten av ditt liv, kan du ikke gjøre et bedre valg enn Munchies veganske Beyond meat-burger med chipotleketsjup og dijonsennep. Det er sannsynligvis er det nærmeste du kommer å spise kjøtt uten å gjøre det. Selv om burgeren er kjøttfri kan vi ikke love at du ikke kommer til å bli like ivrig, og søle litt her og.

Troys burger

I studentguiden til NATT&DAG står det at om man ikke har ikke smakt den digge burgeren på Troys har man ikke sett Shakespeare sånn som det er ment å spilles. Og sånn er det ennå. På repertoaret står det syv forskjellige varianter, blant dem finner man spennende alternativer som Siracha og en BBQ-variant. Billig er det også.

Den mest solgte burgeren deres er trøffelburgeren, og det er også den beste. På den medium stekte burgerkjøttet hviler det nemlig syltet rødløk, karamellisert sopp, cheddar og prikken over burgeren: en helt avsindig god trøffelmajones. Alt pakket inn i et fint, luftig brioche-brød som stekes akkurat passe lenge og absorberer smaken i det saftige kjøttet. Et annen fordel med å spise burger hjemme er forresten at man, hvis man vil, kan slikke seg på fingrene både underveis og etter måltidet. Vi bare sier det!

Troys kjøttfrie alternativ er Veggis, en klassisk burger med cheddar, tomat, løk og dressing som sprites opp av jalapeños, og som lett kan konkurrere med sine kjøtt-konkurrenter på menyen. Den er enkel, og som alle de andre burgerne hos Troys, stappfull av nydelig smak. Det er også mulig å få de andre burgerne laget med beyond-kjøtt, det beste kjøttfre alternativet på markedet.

Titter man bort på fries-menyen, noe vi ofte gjør, finner vi i tillegg til standardutvalget (man kan til og med bestille en kombinasjon av vanlige og søtpotetfries, et grep vi ubetingent hyller) også parmesan fries, som var så gode at om vi hadde vært mennesker som slikket oss på fingrene, hadde vi gjort det etter at boksen var tom. Og om vi hadde slikket oss på fingrene hadde ingen fått vite det, for vi er ikke så dumme at vi innrømmer det her. Åja, vi glemte nesten å si det: fries dypper man best i Troys egne spesialdip og skyller ned med en Jarritos. Når mettheten endelig når hjernen sukker vi fornøyd og tenker at det kanskje ikke hadde vært så dumt å prøve BBQ-burgeren neste gang. Men det får bli en annen dag. Eller?

SOT

SOT kan friste med et imponerende stort (nesten like stort som bokstavene i navnet på restauranten) utvalg burgere, hvor du i tillegg til fem nydelige smaker (pluss barneburger) kan velge å få burgeren basert på de fire store: storfe, kylling, plante eller rødbeter.

Vår favoritt er Jørns, en tjukk og saftige burger servert mellom to luftige brioche-brød. På burgeren finner du også en deilig ristet steinsoppmajones, smeltet Jørnsberg-ost fra Ostegården i Fana og biter av sherry-karamellisert bacon. Den er med andre ord stappfull av smak.

Om du skal velge kjøttfritt anbefaler vi den veganske versjonen av Amper, SOTs sterkeste alternativ hvor grønn jalapeno og mango-habanerosaus balanseres ut av coleslaw som gjør det hele akkurat passe sterkt.

Nå roper du sikkert: Alt dette høres godt ut, men kan hva med det amerikanerne kaller for sides? Jo, ro deg ned litt, så skal jeg fortelle deg. SOT har nemlig et like godt utvalg fries som burgere. I tillegg til vanlige fries og søtpotet-varianten, kan også by på vaffelfries med aioli og mangohabanero-dressing. Og ja, det er like godt som det høres ut som. Men om du er som oss er det vanskelig å lese følgende uten å trykke veldig hardt på «bestill»: dirty fries med syltet chilli, vårløk, persille og zatarkrydder.