Burgerguide til Stavanger //Reklame for foodora//

Er burger den nye oljen?

b
a

Det er noen fordeler med pandemier. For eksempel når det er søndag og du enten er, eller savner å være sliten etter lørdagen, og du har lyst på en sinnsykt god burger uten å måtte ta på deg klærne du vanligvis bruker når du skal handle mat. Det er også en god anledning til å støtte dine lokale favorittrestauranter under en pandemi, og det å spise burger for å støtte andre gjør vi mer enn gjerne.

Det eneste negative med å spise burger på våre favorittsteder er egentlig bare at den gode smaken ofte fører til manglende kontroll over hastigheten på inntaket, som igjen fører til smeltet ost og annet burger-relatert søl på genseren din. Også du som er så opptatt av å ikke ha mat på klærne når andre ser på deg! Men pandemien har enda en fordel på lur. Bestiller du fra foodora kan du nemlig spise burger på måten du fortjener: som om ingen ser deg, og fullstendig uten hemninger. Sett deg i sofaen i dine styggeste og mest flekkete søndagsklær og konsentrer deg om å nyte landets beste burgere uten å tenke på hvor mye du søler. Det har du fortjent.

Smashin’

Illustrasjonsbilde

Smashin’ er et konsept utvinnet av nytenkning og tilpasningsevne. Restauranten ble
nemlig til da baren Finkel i Fargegata hadde et ubrukt kjøkken i et attraktivt lokale, og
gjennom å delegere mat-ansvaret til Maggis ved Nytorget ble et samarbeid startet og
Smashin født. Burgeren kan også serveres til andre barer i Fargegata, noe som er både
sympatisk og praktisk, to av våre favoritt-adjektiv.

Alles lokale bar er for tiden sin egen stue, så vi valgte å støtte lokale burgerkjeder ved å
bure oss inne med Netflix på skjermen og butikkpils i glasset. Etter å ha kranglet lenge
om hva vi skulle se på, var plutselig burgeren kommet, og alle ble plutselig mindre
opptatt av utvalget på TV-en og mer av utvalget i posen fra foodora.

I posen lå nemlig vår favoritt, The Smash Burger, og den var like saftig og god som vi
husket. Med kjøtt fra Idsøe, tomat, salat, Maggis burgerdressing og rødløk (på sia) er det
vanskelig å bli mer lokal og god. En får assosiasjoner til å ta en deilig reiseburger langs E39, med trykk på dressing, men med mye bedre råvarer. The Smash Burger var enkel, digg og rett og noe ganen din fortjener og craver.

Hekkan

Hekkan er for tiden involvert i «Spis ute ugå», et engasjement som skal få lokalbefolkningen til å oppdage de forskjellige restaurantene i byen. Konseptet har vært svært populært tidligere år. Nå skal restaurantene vektlegge take-away. Vi er ikke vonde å be.

Med det i tankene bestilte vi nemlig to burgere fra Hekkan, «Hekkan i Hundre» – en spennende hamburger med ost, tørrsaltet bacon fra Idsøe, kålsalat og sticky asian «barbie-ku-saus», som er akkurat den type nydelige smaksopplevelse man håper på når man utforsker nye resturanter.

I tillegg tok vi med deres kjøttfrie alibi, «Veggie Burger», laget av fersk rødbete og kikerter, med småsterk chipotlesaus, salat, knasende god fritert løk, og Hekkans syltede jalapenos. Det var rett og slett det vi vil beskrive som «digg». Selv så mette vi ble var det akkurat plass til en liten flokk fries (som fant en perfekt partner i Snadder-aiolien) i magen også.

Mange lurer på hva Stavanger skal leve av etter olja. Vi håper det blir noe som er like godt som burgerne fra Hekkan.

Døgnvill

Døgnvill har et bredt spekter av burgere på menyen. Siden en ydmyk oppstart ved Vulkan Oslo i 2012 har restauranten vokst seg større, med filialer både i Oslo, Trondheim og Stavanger. Ved Døgnvill kan en få alt i fra Not Today Dagros som er for veganeren med en patty laget av blomkål og quinoa, eller en skikkelig karbontung helt med to typer proteiner, som «Deep South».

Selve burgeren er kortreist fra utvalgte gårder på Jæren, med et briochebrød som omfavner herligheten med akkurat nok sødme. En kan også få alle burgere som vegetaralternativet Beyond Burger.

Vi ønsket å gjenvinne følelsen av dagen derpå tilbake i 2019, da livet var litt lettere. Se for deg at du våkner som en innskrumpet stakkars etter en DIY konsert i tykkeste Stavanger Øst på gulvet til en kis du møtte i moshpiten. Du er sliten, skamfull, og trenger egentlig bare en klem. Men, fornektelsen seirer, og du vil heller feire gårsdagen litt videre med et lite påfyll ren glede. Da er Døgnvills Deep South din burger.

Storfeburgeren er dekket av jalapenokrem, pulled pork, BBQ saus og chipotlemayo. De har også et dryss av salat og tomat, som sammen med briochebrødet redder saltet med akkurat nok friskhet og sødme til at du ikke havner i akutt mat-koma. I flukten fra tilværelsen paret vi burgeren med en heftig servering av deres Korean BBQ Wings, som virkelig satte prikken over i-en.

Kanskje er det burgeren dagen derpå vi egentlig savner mest fra tiden vår pandemien.