«An Evening with TIm Heidecker» er blant årets beste standup-utgivelser

Tim Heidecker har befolket flere fiktive univers med versjoner av seg selv (Awesome Show, On Cinema, The Comedy, Kitchen Tips og Beef House, for å nevne noen) siden han sammen med Eric Wareheim begynte på veien mot å bli verdens mest toneangivende og populære alternative komikere. 

LES OGSÅ: «How To With John Wilson» er morsom, stilsikker og hjertevarm historiefortelling

Når duoen tar pause og Wareheim drar på veldokumenterte gastronomiske reiser til utlandet, bruker Heidecker som regel tiden på forskjellige sideprosjekter. En av karakterene som får velfortjent fokus denne høsten er standup-komikeren Tim Heidecker, som nylig slapp timelange An Evening with Tim Heidecker (spilt inn i 2017) på Youtube. Karakteren kan best skilles fra andre Heideckere ved at han alltid har grønn skjorte under en skinnjakka og en sleik som får han til å ligne litt på en tjukk Eric Trump.

Karakteren standup-Heidecker er en sammensetning av det aller verste fra amerikanske komikere som fokuserer mer på å være komiker enn hva man faktisk sier. Vitsene er platte, selvsagte og dårlige leverte. Heidecker selv er pro-Trump, alkoholisert, har sinneproblemer, er selvhøytidelig og fullstendig talentløs.

Karakteren har tidligere dukket opp med sporadisk innhold siden Youtube-debuten i 2007, og kanskje mest minneverdig i Tim and Gelman Have Lunch, en deprimerende og manisk parodi på serier som Comedians in Cars Getting Coffee og podkaster hvor komikere snakker om humor. 

Og når Heidecker først får en hel time på scenen skuffer han ikke. Etter å gått opp på scenen og mistet besinnelsen til klassisk rock for første, men ikke siste gang den kvelden, lover Heidecker kompromissløs og grenseoverskridende improvisasjonshumor, noe han selvsagt ikke klarer å levere. Etter flere mislykkede forsøk på levering av uinteressante historier og selvsagte vitser, faller han raskt tilbake til velkjent materiale: en elendig parodi på Jack Nicholson, historien om «the bitch» (en servitør som våger å spørre om det er greit med Pepsi når han bestiller Cola) og bitre utfall mot eks-kona. 

Et spesielt godt øyeblikk av mange oppstår da Heidecker, etter å ha fremprovosert et frieri blant et par i publikum, nesten umiddelbart idet svaret er gitt begynner på en lang monolog om hvor forferdelig han selv har det. Det hele avsluttes som bare Heidecker kan: med to sanger fra et annet sideprosjekt, bandet Yellow River Boys, som bare lager sanger om å drikke tiss.

Det er den beste timen med standup jeg har sett i år.

X