Videopremiere: EMIR, balkangitarer og strobelys

Det er noe med Emirs siste video som får oss til å savne klubbing enda mer.

b
a

Bortsett fra singelen «Håpløs» fra april har det vært stille fra Emir siden han i fjor slapp albumet Det Lille Ingenting. Nå er han tilbake! Fredag kom singelen «Blø for deg» og nå er også videoen her. «Vil ikke være dramatisk som på film – Tarantino» synger han, en påstand videoen, en slags Gaspar Noé møter COLORS, gjør alt for å så tvil om.

Hva er det røde, er det blod, et bankende hjerte, en nattklubb? Om sangen sier han selv at den handler om å gi for mye av seg selv, med forventningen av å få det samme i retur. Noe som kanskje ikke alltid skjer, sier han, og det er vel der blod, bankende hjerter og nattklubber kommer inn i bildet. Men Emir selv har en mer direkte forklaring på videoen han spilte inn i sommer sammen med Abdi Junior (kjent fra bla. NRKs 17 og 18).

– Det var jævla varmt inne i lokalet, så det ble rødt!

Har du benyttet 2020 til å restarte litt, kanskje ta EMIR-prosjektet i en litt annen retning enn tidligere, eller bare maler du på, Never change a winning team-style?
– Ja, men nei.

Utdyp.
– Altså, jeg prøver å ta et lite steg tilbake fra hva «Emir» er, og heller fokusere på å finne ut hva jeg vil med soloprosjektet mitt framover. «Blø for deg» er siste singel på en god stund, tror jeg!

– Akkurat nå er jeg i gang med en veldig spennende prosess som jeg ikke aner hvor skal ta veien.

… og det ender i nytt album, eller?
– Vet, ikke … nytt prosjekt.

LES OGSÅ: Annie med comeback-plate: – Var jeg en undergrunnsartist eller var jeg Kylie Minogue?

Albumet ditt «Det lille ingenting» fikk en litt kjedelig 2-er i NATT&DAG i fjor. Ble du skuffet?
– Nope. Jeg gir en god faen i kjip kritikk, eller konstruktiv. Men jeg digger det albumet!

Se videoen her:

Man skal sikkert ikke bry seg for mye om hva anmeldere mener! Men hvem sine meninger skal man bry seg om?
– Ingen!

Jeg har en greie med å prøve å snike «i disse koronatider» inn i så mange sammenhenger som mulig. Har rappere det samme med den der «filmer som Tarantino»-greia?
– Ja kanskje det, folk ser jo på forskjellige filmer på forskjellige måter!

Kan du anbefale noe bra musikk fra Bosnia?
– Damir Imanovic, Saban Bajramovic & Mostar Sevdah Reunion, Balkan beats, Goran Bregovic, Emir Kusturica.

Har du lært noe i disse koronatider?
–At det å holde seg inne er sunt til tider, men også å være ute. Det er der jeg liker meg best i alle fall.

Hva har du gjort i det siste?
– Gått i fjellet og funnet roen. Sjekk instaen min for inspo.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av EMIR (@ongesushimane)

LES OGSÅ: Bare scroll videre hvis du ikke vil høre musikken som er Best Akkurat Nå … :-/