VIDEOPREMIERE: brenn. snakker ut om den mørke gaming-fortiden

Å game, eller ikke game – det er spørsmålet i Brenns nye «Gi meg litt fred»-musikkvideo.

b
a

Ingen er perfekte, selv ikke populære rockeband som vinner Spellemannspriser og får spille på Roskilde.

På fredag slapp Brenn «Gi meg litt fred», en låt dedikert til alle som vil ha fred fra pandemien, karrieren og det sosiale livets kjas og mas – og spesielt til ensomme gamere.

Se videoen nederst i saken!

Låtas spede start var i studioet en «døll desemberdag» i fjor, der bandet ville få utløp for både sutring og klaging. I mai møtte de Preben Sælid Andersen fra Death By Unga Bunga og bestemte seg for å fortsette låta med ham – med litt ekstra klagebagasje i forbindelse med den nye korona-hverdagen.

– Dermed endte vi opp med en låt om stress og å føle seg som en taper, ikledd harmonisoloer og rare robotlyder her og der. Videoen var fotokompisen vår, Isak (Jenssen, red.anm) sin idé. Han hørte låta, tenkte på gamer-Rémy anno 2014, og resten er historie.

Det er utvilsomt rock dere beskjeftiger dere med, men forherligelse av destruktiv livsførsel kan man se langt etter her. Er det best om vi hører på de positive influencerne likevel, de som ber oss om å ta vare på oss selv og være rause? Er opprør og avvikende livsstil rett og slett litt ut i 2020?
– Forherligelse av destruktiv livsførsel eller å kategorisk følge sunnhetsråd og reklame og mas på sosiale medier … Ingen av delene låter så veldig bra. Vi er vel ikke for noen av delene. Men om destruktiv livsførsel – som i å leve som en råkkestjerne – er det som skal til for å gjøre opprør mot verdenskriser er vi vel ganske fucked? Det er ikke fordi «rock og punk ikke er det den en gang var» at vi sliter med manglende tiltak mot klimakrisa, liksom.

LES OGSÅ: Smil & Gift møter Dag Solstad

Livet som gamer er kanskje statisk og til tider helt meningsløst, men det må da vært noen lyspunkter i en gaminghverdag også. Har du, Rémy, noen bra stories fra ditt forrige liv? Hva er det du opplevde som gamer du ikke kunne opplevd nå?
Rémy: – Hmm. Vi var jo en gjeng på ungdomsskolen som pleide å game sammen over Skype, og det var jo dritgøy! Jeg var på The Gathering et par ganger også, og fikk oppleve diverse drum and bass, dubstep og EDM spilt latterlig høyt for et publikum som hadde på headset og var på voice chat med folk samtidig. Ellers husker jeg godt følelsen av å komme hjem fra skolen og skru på PCen FØR jeg gjorde noe annet, så den var ferdigboota i det jeg kom opp fra kjøkkenet med toast og sjokomelk, klar for å game.


Gamer-Rémy i 2012.

Minner! Hva var det som endelig fikk deg til å endre livsstil? Drømmen om regnvåte indiejenter?
Rémy: – Jeg mista kontakten med de jeg pleide å spille med, og begynte å bli skikkelig brakkesjuk og alene. I tillegg var jeg veldig glad i musikk, og hadde vært på noen festivaler med foreldra mine, så jeg begynte å dagdrømme om å dra på festival med kule venner – og indiejenter, hahah – som likte musikk og sprell og gøy. Etter hvert på videregående møtte jeg Edvard og begynte å spille i band med ham og ting gikk seg liksom litt til.

Hvordan er det å spille konserter om dagen? I regn med lavt volum og foran folk som sitter?
– Du det er no ganske triste greier det der, altså. Spesielt med tanke på hvordan vi forlot konsertfronten i 2019. Skal nok bli gøtt å komme tilbake til normalen snart. Men det er gøy å spille uansett. Bedre enn å sitte inne hele dagen og glane, si.

Hvordan er fremtiden for Brenn? Noe vi må være oppmerksomme på fremover?
– Fremtiden blir nok å slippe en neve låter og forhåpentligvis komme oss opp å nikke på scenen et eller annet tidspunkt.

LES OGSÅ: My Name is Nå. Best Akkurat Nå!


VISER MUSKLER: Edvard i Brenn har nylig begynt å jogge.