SØNDAG SUMMARUM: Laila, #huninvesterer, guttastemning og Astrid S er MINDBLOWN!

Hva gir du til den som har alt? De viktigste og riktigste sakene fra norsk offentlighet.

b
a

Vi har sagt det før og sier det igjen: det som ikke dreper deg gjør deg sterkere – så lenge det ikke er norsk offentlighet vi snakker om.

Men det gjør vi altså.

Her er ukas beste, verste, viktigste og riktigste saker fra vår vakre og landsstrakte medieoffentlighet.

Ukas GUTTA  🙌


Skjermdump: DN.no

Mediebransjen? ;)

Ukas flaske


Skjermdump: NRK

Laila Berthussen er ikke bare flink til å fingere trusler mot seg og sin minister-mann, og kaste landet ut i et debattmessig kaos, hun er også flink til å … kose seg! 

Queen!

Ukas Onkel Politi


Skjermdump: VG

«(Det er) ikke uvanlig at aktører innenfor ulike kriminalitetstyper gjør tiltak for å unngå fokus fra politiet».

Så var det mulig å skrive poesi etter Auschwitz, likevel!

Ukas Yas Queen 💅🏼

Kjære DNB, du som bor i himmelen, ser forskjellen mellom kjønnene store ut der oppe fra? 65 389 kroner i snitt ekstra for hver mann over 18 år, sier du?

Sukk.

Hadde kvinner bare investert mer! Hadde de bare brukt pengene smartere!

Joda, én ting skal DNB  ha skryt for: de har oppdaget at systematisk ulikhet finnes. Neste skritt får være å skjønne at den er nettopp systematisk – knyttet til systemet – og ikke først og fremst et resultat av mange dumme kvinner som ikke har tenkt på å investere før nå.

Dette er woke bullshit, skinn-feminisme og egentlig, når man tenker lenge nok over det, ren og skjær ondskap.

Ukas åpenbaring


Skjermdump: @astridsofficial / Insta-story

En åpenbaring betyr at noe som har vært skjult og utilgjengelig, med ett blir avdekket og gjort synlig. Fra gresk har man ordet «apokalypsis», som betegner dette. På en eller annen måte innebærer denne apokalypsis ofte at verden går under – derav ordet apokalypse. Så får vi håpe da, at Astrid S’ åpenbaring ikke følges av verdens undergang, historiens slutt og den slags. Det ville vært kjipt rett før et etterlengtet, og allerede omdiskutert albumslipp. Debuten Leave it Beautiful slippes 16. oktober. Hvis alt går som det skal! :)

LES OGSÅ: KOMMENTAR: – Astrid S representerer en form for ufarlig, kapitalismevennlig feminisme

Ukas meltdown

Det som skjedde i de dager da Keiser Augustus befalte at hele verden skulle skrives inn i manntall kan ikke måle seg med det som i disse dager foregår i norsk mediebransje. Stadig flere aviser handler utelukkende om hva som skjer i andre aviser. Har Mathias (26) byttet jobb? Superinteressant! Hvordan er morgenrutinene til hun i VG som har blitt tvunget til å hoste den FB-quizen på julaften? Hvordan er opplagstallene til Firdaposten? Hva mener Danby Choi om … hva som helst?

Nå har disse medieklassens runkeringer begynt med skråblikk, også! Hmpf!

Til journalisten.no vil vi bare si: det finnes bare én Søndag Summarum!

Vi hadde egentlig tenkt å la Journalisten sin nye (?) satirespalte gå rett tilbake i glemmeboka der den hører hjemme, men beklageligvis klikket vi oss inn og Tom Stalsbergs åpenbare kaos slo mot oss som en bølge av Sør-Øst-Asia anno 2004-typen:


Skjermdump: Journalisten.no

Mediene er opptatt av klikk! «Bra» satire, Tom Stalsberg! :)

Ukas meltdown 2


Skjermdump: DB.no

Mange har kanskje allerede fått med seg samme Tom Stalsberg og hans absolutte psykose av en anmeldelse av NRKs Førstegangstjenesten i Dagbladet, men vi bare slenger den inn her også, sånn at ettertiden kan se nøyaktig hva vi hadde å stri med under denne uendelige katastrofen som er koronaåret 2020.

Ukas ønsketenking


Skjermdump: Journalisten.no

Jaja.

LES OGSÅ: Slik sparte Marianne 120 millioner til Formel 1-bil