– En kollega opplevde at en student tilbød en blow job i Botanisk hage

Har du tatt høyere utdanning har du hatt forelesning i ex.phil. Det betyr at foreleserne i dette faget, mer enn noen andre, utsettes for en mye større variasjon av studenter enn de fleste andre som underviser på Universiteter og høyskoler.

Men hva i all verden tenker de om oss? Vi spurte, så du slipper.

Les også: – Jeg vet om en kvinnelig psykolog som fikk en truse i gave av en pasient

Er det mange forelesere som skulle ønske de slapp å undervise i ex.phil.?
– Ja. Det er ikke helt utenkelig at forskning lokker mer hvis studentene er umotiverte. Men ex. phil.-undervisning er veldig givende når studentene opplever eye-openers. Det er like heftig hver gang.

Hva er den rareste eller dårligste leveringen du har fått?
– Du har sitater fra barnemunn, også har du sitater fra studentmunn. Jeg har fått ganske mange underlige leveringer. Her er et lite knippe:

«Sjelen er forskjellig fra vesen til vesen, noe kroppen ikke er.»

«Descartes trodde at kroppen fulgte fysiske lover og gikk sin gang automatisk helt til den blir forstyrret av hjernen.»

«Jeg vil også innrømme at jeg selv som student har tatt hasjisj for å berolige kroppen og få sove gjennom eksamener.»

«Mange filosofer mente at det var nødvendig og (sic!) forby determinismen».

Hva er det sleipeste en student har gjort?
– Forklare at sen oppgavelevering skyldes farmors død. To ganger.

Har du noen gang angret på at du valgte den karriereveien du gjorde?
– Nei.

Hva er det verste du har hørt en kollega har opplevd?
– En kollega opplevde at en student tilbød ham en blow job i Botanisk hage. En annen kollega ble forsøkt bestukket med fleinsopp. Selv har jeg for det meste blitt tilbudt helt uskyldige saker som te og kaker… Og en student spiste opp maten min en gang. Men i grunnen er det nesten ingenting som forbauser meg lenger med tanke på hva som kan skje med studenter og hva de kan finne på …

Har du blitt forelsket i en elev eller omvendt?
– Jeg har aldri blitt forelsket i en student. Hadde du spurt om jeg har blitt forelsket i en arbeidskollega, hadde svaret vært et annet…

Hvor ofte skjer det seksuelle ting mellom forelesere og elever?
– Det forekommer. Noen forelesere faller for studenter. Jeg kjenner til mange eksempler på ganske så usjenerte seksuelt relaterte forslag fra studenter. Som en generell regel er det uheldig fordi det er en asymmetrisk maktrelasjon mellom studenter og forelesere. Studentmassen bør ikke være et sjekkemarked for forelesere, for å si det slik.

Hender det at noen har fått en dårligere karakter enn de burde fordi de er usympatiske eller bedre karakterer enn de burde fordi de er sympatiske?
– Det er en menneskelig faktor involvert i karaktersetting, så det forekommer helt garantert. Objektiv bedømming er et ideal, ikke en realitet.

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.
X