Du MÅ se Netflix-filmen «I’m Thinking of Ending Things»

Charlie Kaufmans første film for strømmegiganten skuffer ikke.

b
a

Charlie Kaufmans Netflix-debut I’m Thinking of Ending Things er hans tredje film som regissør, men den første han ikke har skrevet selv. Den psykologiske thrilleren er basert på Ian Reids bok med samme navn fra 2016, og utgangspunktet er enkelt nok: En ung kvinne vurderer å gjøre det slutt med kjæresten mens hun er på vei til hans foreldre. Da hun ankommer det avsidesliggende huset under en snøstorm merker hun at det er noe rart i luften.

I kjent Kaufman-stil tar det ikke lang tid før forventninger brytes og vi sakte men sikkert glir over i en fortelling om sorg, alderdom og ensomhet. Det er kanskje lite å gå på når man skal velge mellom villnisset av Netflix-filmer, men tro oss: Dette er en film du må se, og jo mindre du vet, desto bedre er det.

Les også: NATT&DAGs tips til deg som skal arrangere skogfest

Få regi-oppdrag den siste tiden til tross, Kaufman er en regissør som vet å sette stemningen.

Filmens uhyggelige, musikkløse stillhet fylles av foruroligende dialog fylt til randen av referanser og detaljer. Ubehaget underbygges mesterlig av polske Łukasz Żals feberdrøm-aktige kinematografi. Den kan til tider oppleves overveldende, men bidrar til å skape filmens fantastiske og uklare skille mellom virkelighet og fiksjon. 

 Ulikt andre av Kaufmans verk er det lite humor å spore i det melankolske universet han har konstruert for Netflix. Ikke at det gjør noe. Det alvorstunge fokuset føles som et friskt pust og en naturlig utvikling. Det er fint å se et verk med en så flytende og drømmeaktig struktur ta seg selv så seriøst, og få seeren til å spenne musklene under hver eneste vending. La oss håpe vi ikke må vente for lenge på neste reise i et av Charlie Kaufmans universer.

I’m Thinking of Ending Things ser du på Netflix fra 4. september.

[sc name=»donasjonsknapper artikkel hale»]