Best Akkurat Nå: Ulver, AL Amin, Leikeli47, TACOBITCH, GiddyGang, Kelly Lee Owens +++

Norges første og beste Best Akkurat Nå-liste har akkurat oppdatert seg mens telefonen har ligget i lomma di.

b
a

Dette er den beste nye musikken, alt annet er løgn (eller den nest beste nye musikken).

LES OGSÅ: Intervju: Tacobitch

TACOBITCH – Haijamen

*trekker pusten* … som Nietzsche skrev: Det finnes ingen bylarm-snakkis uten et skrekkelig djup. Og Skrekkelige djup og den slags uttrykkes som kjent best ved hjelp av forvrengte stemme-samples over technolyd. Men ikke misforstå den ironiske N&D-tonen (som N&D er så kjent for): det er godt driv i denne. Musikkredaktør Ludvig Furu mener at Tacobitch «høres mer og mer som en post-Death Grips-tolkning av reality-mareritt-kunstfilmene til Ryan Trecartin», i hvertfall akkurat denne låta.

– Yngve Sikko

Kelly Lee Owens – Night

Den beste låta på Kelly Lee Owens’ nye album, med ganske klar margin. Les hvorfor i det nye nummeret av NATT&DAG som er ute på gata … Nå!
– Ida Messel

AL Amin – jaja

Rapper/sanger AL Amin fra (No Nation Creative Collective) følger opp vårens flotte og Tyga-aktige «God Damn» med sårbare «jaja». Hører man de to låtene etter hverandre føles «God Damn» som en fredagskveld, mens «jaja» høres ut som lørdag morgen, men i dette tilfellet er faktisk sistnevnte best. Denne er veldig god.

– Yngve Sikko

LES OGSÅ: Zeshan Shakar – Klassereise recognize klassereise

Ulver – Machine Guns and Peacock Feathers

Ulver har aldri vært lenger fra å være et metal-band, både hva gjelder tid og musikk. Interessant nok er de på Flowers of Evil nærmere tematikken de var opptatte av på 90-tallet – om det umenneskelige i mennesket – enn de har vært på lenge. Plukk opp NATT&DAG på gata for å lese anmeldelsen vår av HELE plata.

PLUSS et intervju med Kristoffer Rygg!
– Ludvig Furu

Leikeli47 – Zoom

Vokalen her! Vokalen her! Bare å glede seg til albumet Shape Up, som visstnok blir mulig å høre på en gang i den nære fremtiden.

– Yngve Sikko

GiddyGang – Thunderstorms (mixtape version)

GiddyGang kaller seg selv et Oslo-basert (gulp!) hiphop-band (dobbelt-gulp!). Men … kanskje det er like greit å kalle seg det, i stedet for å være et tretten-på-dusinet-soul/pop/jazzlinje-avhopper-band som i intervjuer alltid må understreke at de også er veldig inspirert av hiphop, faktisk! Men skal man ta utgangspunkt i at hiphop dypest sett er en type dansemusikk, så er ikke dette hiphop. For «Thunderstorms (mixtape version)» er vuggemusikk. Vuggemusikk av den gode sorten, forøvrig.

– Yngve Sikko

PS: Slippfest i dag! PM @Nattogdag_offisiell på Instagram for location.