Smil & Gift møter Mads Hansen: – Jeg er Mohammed Atta med fallskjerm

Hva faen driver Mads Hansen med, egentlig? Smil & Gift dro til Norges tidligere lengste kjøpesenter for å finne svar.

b
a

GIFT Ok, Mads. Vi lurer på hvordan du har motivasjon til å leve. Du er ingenting, du bare eksisterer i overskrifter, i kjendisspalter på web-TV og debattarenaer som … God Morgen Norge.
– Jeg er kanskje den offentlige sfæres vaktmester, som gjør alt? Hvis det er noe som høres gøy ut gjør jeg det. Jeg hadde ingen planer om å gi ut sang, jeg hadde ingen planer om å gi ut bok, jobbe i TV, men … Interessefeltene mine er veddemål, pranks, skjult kamera …

SMIL Du er lidenskapelig opptatt av pranks?
– Ja … «Lidenskapelig» høres pinlig ut.

Les også: Selger James Bond-smykker til 134 000 kr: – Dette er alt annet enn barnslig

SMIL Du brenner for pranks?
– Ja, det kan du nesten si altså. Det høres kanskje dumt ut i disse demonstrasjonstider at det jeg brenner for er pranks. Det høres jævlig idiot ut. Men det er gøy, da.

– Det høres kanskje dumt ut i disse demonstrasjonstider at det jeg brenner for er pranks.

SMIL Skremmende å tenke på hvordan disse koronatider nesten umerkelig har glidd over i disse demonstrasjonstider!

GIFT Hysj, Smil. 

SMIL Tiltrekkes du av konflikter?
– Jeg oppsøker ikke konflikter for konfliktens skyld, men jeg skyr det ikke heller.

GIFT Men motoren i karrieren din er eksponering. Du hadde jo ikke eksistert uten disse feidene?
– Ja, men jeg har aldri lagt ut noe, noensinne, for å provosere.

GIFT Selv ikke når du sier at du skal donere penger til en veldedig organisasjon for hver person som avfølger noen Paradise-folk?
– Joda, det kan du si, men først og fremst har de to gutta (Mario Riera og Carl Aksel Jansen, red.anm) irritert meg. Du kan si at jeg er for dårlig til å svelge kameler.

SMIL Din nest største lidenskap etter pranks? Ikke å svelge kameler?
– Jeg trekkes mot den lidenskapen, ja. Folk med tourettes-syndrom, de har et banneord som bare må ut, ikke sant, sånn er det med meg også.

SMIL Allergisk mot folk som er schtøgge i tryne?
– Altså … Schtøgg personlighet, da.

SMIL Du er et tilfeldig naturtalent i det du driver med, altså.
– Ja nei, men altså, hva driver jeg med?

GIFT Haha.
– Haha. Det eneste jeg kan er en form for retorikk og kommunikasjon … Jeg jobbet som telefonselger før og har bachelor innen salg. Det er kanskje det som skinner gjennom. Jeg vinner ikke Spellemann fordi jeg er god til å synge, jeg vinner fordi jeg er en god selger.

– Ja nei, men altså, hva driver jeg med?

SMIL Du er Norges svar på Youtuberne H3h3 Productions: hele karrieren din er tuftet på å rakke ned på idioter, og så vokste du deg etter hvert større enn dem. Noe som … gir hele virket ditt et anstrøk av … eh … mobbing. Føles det bra? 

GIFT Deilig å legge seg i visshet om at man har stjålet noen tusen følgere fra en Paradise-deltaker. Modig!
– Jeg synes bare det er så mye selvtillit i de Paradise-deltagerne, så jeg går utifra at de tåler det. Og de irriterer meg. Men det er mange åpne dører jeg slår inn … Det var en standup-komiker som kritiserte Frp her om dagen, og så fikk han høre at det var modig gjort. Det som er modig er standup som plutselig går i strupen på MDG.

– Jeg vinner ikke Spellemann fordi jeg er god til å synge, jeg vinner fordi jeg er en god selger.

GIFT Rasister, Paradise-deltakere og Frp-ere, kjedelig å ta alle sammen.
– Det er grunnen til at de er lite kredible, at de er idioter.

GIFT Men, du skal gi ut bok. Er det ikke urealistisk å tro at fansen din liker å, eller kan, lese?
– Hehe jo, det er derfor jeg har masse bilder i boka. Det er mindre tekst enn i Knausgård, men færre bilder enn i Donald Duck. Jeg har en influencer-børs i boka, der jeg rangerer de mest innflytelsesrike i landet, akkurat som jeg har blitt gjort som fotballspiller opp i gjennom. Styrker, svakheter, score på 1-10. Det tror jeg er på høy tid at noen gjør.

GIFT Tja.

SMIL Hvem er favorittforfatteren din?
– Assa, jeg leser jo nesten ikke bøker.

GIFT Bombe!
– Men Bjarte Arneson, Historien om enten Jørn eller Torgeir.

SMIL Vi må videre. Du skal jo lede Farmen nå. Farmen hadde premiere samme uke som 9/11.Tror du det kommer til å skje noe siste uka serien går? At Farmen er som Speed, at man ikke kan stoppe uten at bussen eksploderer? At Farmen har forhindret et nytt 9/11?
– Jeg trodde du mente at siden Farmen nå har gått i 20 år og har vært en publikumssuksess, så kan jeg være en slags Mohammed Atta.

SMIL Du er på vei inn i cockpiten nå?
– Ja, jeg er på vei inn. Så får vi se om Farmen er United 93.

GIFT Hva har du tenkt til å gjøre for å fullbyrde jihaden?
– Jeg ønsker å lande det trygt på rullebanen.

GIFT Det var jo det de sa til passasjerene under 9/11 også.
– Du får se! Kanskje jeg kommer til å styrte hele greia. Hva er tilsvarende det å lande Farmen på rullebanen?

SMIL Å bli flytta til TV2 Sumo underveis? Da er det begrenset hvor mye skade man gjør.
– Da ødelegger man ikke noe, nei.

SMIL Hva er forskjellen på deg og Frank Løke, sånn egentlig?
– Jeg skulle til å si IQ, men det er jo ikke det.

GIFT Hva mener du?
– Han er med i Mensa han også.

GIFT Jesus christ.
– Det er en av de vondeste dagene jeg har hatt da jeg oppdaget det. Jeg har vært stolt av det og tenkt at det har vært det som har skilt oss.

SMIL Bor dere i samme hus også?
– Haha, ja det var derfor jeg møtte dere her.

SMIL Dere har de samma barna også?
– Ja, og utenfor henger det masse Borat-mankinier på klesstativet.

SMIL Er dere sammen?
– Ingen kommentar. Men jeg kommer til å være privat i boka mi. Men, generelt har han nok mer vulgær humor. Også er han bedre trent han meg.

SMIL Det virker som om han løper fra noe. Han gjør det ikke for å bli trent, han gjør det for å få ro i hjernen. 

GIFT De andre programlederne på Farmen har vært Sarah Natasha Melbye, Frithjof Wilborn og Gaute Grøtta Grav. Et springbrett til evig glemsel.
– Det er et springbrett om målet ditt er kirkegården.

GIFT Å være programleder i Farmen er bare en måte å dø raskere på?
– Ja, det kan du si. Det er tilbake til Mohammed Atta igjen. Det er jo et av de største programmene man kan lede, så det er jo som å si at den jobben Donald Trump har nå er et springbrett. Uten at jeg skal sammenligne det å være president i USA og det å lede Farmen. Haha. 

GIFT Mohammed Atta peaket jo også karrieremessig under 9/11.
– Han gjorde det. Det var hans 15 minutter i rampelyset. Han ble ikke anerkjent i samtiden.

SMIL Så dette er så langt du kommer, tenker du?
– Jeg vet jo at hvis dette skal på trykk og jeg sitter og sier: «Leder Farmen, nå har jeg nådd toppen!», så hører jo dere hvor dumt det høres ut. Men jeg synes jo det er stas, for det er et stort program. Også synes jeg det er litt gøy at jeg overhodet ikke passer til det.

– Jeg er nok ikke Mohammed Atta fordi jeg har VGTV og alle de andre jobbene. Jeg er Mohammed Atta med fallskjerm. 

SMIL Som har en jobb som venter på ham når han lander.

GIFT Apropos, en som ikke har noe å falle tilbake på og som ikke har relevant utdanning, Ida Fladen. Synes du hun er flink?
– Ja, hun er det. Men jeg håper ikke det kommer et oppfølgingsspørsmål hvor du spør «til hva».

SMIL Det kommer!
– Ida er… Hun har bare en sånn teft på humor og replikk. Hun har selvironi. Det funker alltid, men det er den kjedeligste humoren jeg vet om.

SMIL Hvis du hadde vært agenten til Ida Fladen, hadde du sett lyst på fremtiden?
– Hvis jeg hadde vært matchmakeren, så tror jeg ikke det. Jeg klarer ikke å se hvordan hun skal finne seg kjæreste.

SMIL Da jeg fortalte noen jeg kjenner som jobber med folk med downs syndrom at jeg skulle intervjue deg sa han at de elsker musikken din. Blir du stressa av det har kommet ny bioteknologilov nå som gjør at du potensielt kan miste en hel del fremtidige fans?
– Det er vel ikke tilfeldig at jeg la opp som artist rett etter det.

SMIL Det var derfor?
– 2 + 2 er 4 i dette tilfellet her. Du har helt rett. «Sommerkroppen» er «Ja, vi elsker» for folk med downs syndrom.

SMIL Hvordan tror du karrieren din hadde forandret seg om du havnet i rullestol?
– Nå?

– «Sommerkroppen» er «Ja, vi elsker» for folk med downs syndrom.

SMIL Ja, i dag. Det er ikke en trussel.
– Haha.

SMIL Kunne du fremdeles ha ledet Farmen, for eksempel? Oppgavene blir bare å hjelpe deg med noen utfordringer som helt sikkert oppstår når man sitter i rullestol.

GIFT Så får du Farmen til å vare så lenge at du ikke trenger kommunale hjelpepleiere lenger.
– Jeg kunne gjort akkurat det samme i rullestol. Men hvis jeg hadde vært i rullestol fra før hadde jeg ikke fått tilbud om jobben. Om jeg hadde blitt lam nå så hadde TV2 måtte stå i det, de hadde ikke turt å trekke tilbudet. Da hadde de fått Handikapforbundet på nakken. Og det hadde åpna mange spennende øvelser. Tautrekking kan jo være at tauet er festa i rullestolen, også må de dra meg.

SMIL Men det kan også åpne opp for at karrieren din blir enda større. De vil ikke tørre å nekte deg noe, så du kan være der så lenge du vil. Aldri få sparken.
– Det er jo ironisk å bruke uttrykket springbrett, og egentlig mene rullestol.

SMIL Du kan jo fake at du sitter i rullestol? Hvis de vurderer å gi deg sparken. Så sier du «okei, det går bra, bare vent to sekunder, jeg skal bare på do», også kommer du tilbake i rullestol.
– Ja, også sier jeg «hva var det du skulle si»? Jeg er ikke så desp etter den Farmen-jobben at jeg er villig til å iscenesette min egen …

GIFT Dine egne beins følelsers død. Det er vel det som skiller deg og Vegard Harm. Han hadde gjort det.
– Haha, tror du det?

SMIL Og han Solstad-karakteren.
– Hvem?

SMIL Det er en Dag Solstad-bok hvor det er en som faker at han havner i rullestol.
– Her kommer jeg til kort. Jeg tar ikke referansen når ting står i bøker.

Les også: Smil & Gift møter Une Bastholm

GIFT Hvem er komikeren i Norge med suksess du hater mest, som fortjener suksessen minst?
– Nå kommer jeg til å sparke inn åpne dører her.

GIFT Ulikt deg! 

SMIL Ut med språket.
– … Ørjan Burøe.

GIFT Av årsaker som ikke bare handler om hans evner til å være morsom?
– Nå skal man ikke undervurdere akkurat dét, men det er også noe med den voldsomme iveren etter å lage viralvideoer … Den er så utspekulert og utstudert den dansen til Frozen, med sønnen i kjole. Han vet akkurat hvordan hva han gjør.

SMIL Er nøkkelen bare ikke å prøve så hardt?
– Jeg tror nøkkelen er ikke å tafse gravide damer i skrittet på julebord. Men om jeg skal velge en annen komiker … Da vil jeg nesten si … Da velger jeg Erlend Elias, jeg.

SMIL Har han så mye suksess som komiker, da?
– Nei.

GIFT Ok?
– Han er en manipulator og en psykopat. Og det har ikke jeg sansen for. 

SMIL Hvordan da?
– Han juger jo … Han bare skamløst legger ut en reklamepost uten å merke det som reklame. Så sier han at han betalte fullpris for det. Men jeg vet at han flere steder bruker sin status som pressmiddel. Går på hotell og sier at «hvis jeg ikke får vindusbordet på restauranten eller hvis jeg ikke får suite, så kommer jeg til å skrive negativ presse om dere».

GIFT Han sier det på McDonalds og sånn. Hvis jeg ikke får vindusplass, så …
– Jeg skal ha den rød ballongen! Jeg skal ha Happy Meal-leken fra PAW Patrol!

SMIL Men ok. Det er jo åpenbart at du er en ressurssterk type. Så hvorfor bruker du ikke det til noe innenfor forskning eller noe annet betydningsfullt, i stedet for å lage lettbeint underholdning?
– Antyder du at det å krangle med Carl Aksel Jansen ikke er å løse kreftgåten?

GIFT Kanskje litt, om man ser ham som en kreftbyll?
– Ja, jeg har jo beviselig høy IQ, men det er ikke nødvendigvis nok til å …

SMIL Du sa du har utdanning innen markedsføring.
–Men er det så mye mer hellig mål?

SMIL Jeg synes ikke det. Men samfunnet verdsetter det. Du tenker aldri at du kunne gjort noe stort? Starta en fet bedrift eller ett eller annet.
– Nei, for det første har jeg null interesse for det, for det andre så tror jeg ikke at jeg er så flink at jeg kunne klart det. Det er vel en blanding av det. Jeg har lyst til å gjøre ting som er gøy, og nå er jeg 36 år, jeg er jo per definisjon voksen og vel så det. Så på et eller annet tidspunkt så blir jeg kanskje flau over av at jeg fremstår barnslig. Men jeg er ikke det ennå.

SMIL Hva slags karriere skal du ha når du er 56, da. Når du har pappa-energi i stedet for ung kødde-energi. Skal du og Erlend Elias dra fra event til event og krangle da?
– Haha, det hadde vært rått, faktisk.

GIFT Jeg hadde kjøpt billett, jeg! 

Erlend Elias Bragstad har blitt forelagt påstandene om ham i denne saken, og skriver følgende i en e-post: – Har ikke så mye tilsvar å komme med utover at det han sier er bare ren løgn, og om han vil spre falske rykter og løgner, så må han bare gjøre det. Tror ikke det er slik jeg ville oppført meg om jeg hadde barn og skulle være ett godt forbilde, men han om det. Og om han vil sette diagnoser på meg, så er det helt greit. Jeg er så heldig at jeg vet hvem jeg er og hva jeg står for, så jeg kan jo bruke ett kjent uttrykk: Det preller av som vann på gåsa!

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.