8 statuer uten rasistisk kulturarv som fortjener å stå

Statuer rives i USA i forbindelse med BLM-protestene, og nylig ble statuen av Edward Colston revet ned og kastet i elva i Bristol. Her hjemme har det blitt tagget «RASIST» på statuen av Christian IV på Stortorvet. Holder vi ingen historiske, rasistiske personer hellige lenger? Finnes det i det hele tatt helter som er rene nok ideologisk til at de uproblematisk kan rage over oss på pidestaller, og støpes inn i byrommets evighet? Ja, det er det. Her er noen av statuene som bør få stå. Mannen som sparker babyene i Frognerparken Man Chasing Four Genii, er skulpturens egentlige tittel, […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X