Vi anmelder sosial distansering og smittevern

Samfunnet åpner opp litt etter litt, men når vi først er ute blant andre mennesker må vi fremdeles vise hensyn og forsøke å hindre å smitte andre.

Å måtte vise hensyn er åpenbart kjedelig, men er det noen av de nye forholdsreglene som er … gøye og bra? Vi har sett nærmere på saken og anmeldt smittevern og sosial distansering.

Les også: Vi anmelder alt man gjør i karantene

Hilse med føttene eller med en klønete håndbevegelse 

Både bra og dårlig. Det er helt herlig å slippe å ta på de ekle hendene til kjente og ukjente. Dessverre trekker det ned at folk fremdeles føler et så stort behov for å lage en ironisk grimase eller si noe unnskyldende hver gang man hilser på en av de nye måtene. Pluss for at det reduserer smitte dramatisk, selvfølgelig.

Ikke klemme 

Veldig dårlig. Mangelen på klem gjør at det føles som om gode venner bare er bekjente det ikke er naturlig å klemme. Mangelen på kroppskontakt skaper både serotonin-mangel i hjernen og forsterker følelsen av å være alene.

Pleksiglass foran folk i kassa og mellom andre mennesker 

Den fysiske barrieren gjør det mye vanskeligere å gå til fysisk angrep på andre, som har både positive og negative sider. Det føles også litt deilig å få litt lydisolasjon fra andre mennesker, og slåssing kan man jo vente med til denne krisen er over.

Måtte dra hjem fra byen seinest klokka tolv

Overraskende deilig. Man slipper å bruke penger på de siste enhetene man vanligvis angrer mest på, og man har en gyldig grunn til å kunne dra hjem hvis man er sliten.

Bestille øl og mat med app

Helt klart en av tingene som videreføres etter krisen. Det føles kontinentalt å slippe å gå til kassa eller bardisken hver gang man skal ha påfyll i munnen, men den skandinaviske twisten med å betale og bestille med en app gjør hele opplevelsen enda bedre. Kunden har alltid rett, og kunden vil helst reise seg så lite som mulig! Minus fordi det er mye styr å legge inn kort og app, men vi regner med at noen sørger for en chip i hjernen vår eller noe sånt så vi slipper det i fremtiden!

Les også: Evigheten: – Verden er vår lekeplass

Stå i lang kø for å handle på Polet

Etter å ha stått i lang kø, kjenner man på en enorm glede når man først kommer inn i butikken, og kan ta seg god tid nesten uten andre kunder. Samtidig føles det ydmykende å innrømme for alle andre at du er så glad i vin og sprit at du er villig til å stå i en flere meter lang kø, som en idiot.

At man ikke kan sitte ved siden av fremmede på kino og offentlig transport


Helt rått. Fortsett med dette!

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.
X