Ukas beste låter? Ukas beste låter! Best Akkurat NÅ!

Hver uke legger vi til nye låter i Best akkurat nå-lista vår på Spotify. Begrunnelsene varierer, men kjennetegnet på en låt som ligger i denne lista er at den er både ny og bra.

Følg lista HER:

Les også: 10 kjappe med Porto Geese

Jonas V – Extra

Om én uke slipper Jonas V det som formelt sett er hans debutalbum. «Extra» er en Hkon-produsert banger om alt som kan fikses med en mobiltelefon. Men det er også en del som ikke kan ordnes med en Nokia burner eller en iPhone, og det er kanskje derfor han høres så melankolsk ut, Jonas.

– Yngve Sikko

TALsounds – No Rise

Mmmmm, modulærsynth-meditasjon.

– Ludvig Furu

22Gz – ATB «Addicted to Bankrolls»

Det er begrenset med nyhetsverdi i brooklyn-drillen for tiden. Etter at Pop Smoke døde føles det som om det ikke er noen igjen til å utvikle dette lydbildet videre. Men nå er en annen Brooklyn-basert luring, nemlig 22Gz, ute med albumet Growth & Development. Og om det var noen tvil: han roper fortsatt «GANG GANG GANG!», «BRRRRRRR!» og «Blixky da Blixky da Blixky da Blixky!».

Blant de 13 sporene finner tidligere utgitte «Suburban, Pt. 2» og «Blixky Gang Freestyle», som begge er gode låter. Ellers høres de fleste låtene ut som forsøk på å lage den samme låten om og om igjen. Kanskje blir den bedre hvis vi gjør litt sånn? Eller, hva med sånn? Det er ikke veldig spennende å høre gjennom det som mest av alt høres ut som en studioprosess. Et unntak er «ATB «Addicted to Bankrolls»». Beaten er Future anno 2015 møter drill, og rappingen er levert med en smått forhastet nødvendighet. Det høres ut som at beaten har switchet tidligere på låta, og at 22Gz anstrenger seg litt for å tilpasse seg tempoet. Det er en god ting. Kanskje han skulle vært ukomfortabel litt oftere.

– Yngve Sikko

Rahli, Duke Deuce – Perc 30 – Remix

I jakten på egenart kan det være lett å falle for fristelsen å rappe med «rar» stemme. På fjorårets «Perc 30» gjør Rahli nettopp det. Han rapper som om han er monsteret i film nummer 3 i en skrekkfilmserie. Det høres ut som det kommer neongrønt slim ut av kjeften på’n – eller kanskje kan det heller beskrives som om Gollum var avhengig av Percocets og ikke en viss mektig ring. På remixen har han fått med seg Memphis-rapper Duke Deuce. Beaten er fortsatt nedstrippet, og piano spilt med én finger er fortsatt det skumleste instrumentet.

– Yngve Sikko

100 gecs – gec 2 Ü (Remix) [feat. Dorian Electra]

FOR en samarbeidskombo, og for et sinnssykt klimaks de har stelt i stand midtveis i låta her. Dorian Elgectra :)<3

– Ludvig Furu

Asian Doll – Lame Niggaz Pt. 2

Asian Doll er ute med albumet Doll SZN Reloaded og på den finner vi denne sangen. Hvis man ikke hører etter på teksten vandrer tankene til The Neptunes, hvis man hører etter tenker man ikke på The Neptunes. Da tenker man på sex, for det er det sangen handler om.

– Yngve Sikko

Les også: Vi dro på drive-in-konsert i Lillestrøm for å se koronaviruset hamre nok en spiker inn i virkelighetens likkiste

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.
X