Hei-hå, hei-hå, låtene her er Best Akkurat Nå

Denne uka er det girl in red, Philip Emilio, Jonas V, Kalle, 612 og Yung Lean som har laget den beste musikken. Blant annet!

b
a

Reklame-stemme: Vi i NATT&DAGs musikkredaksjon elsker musikk. Derfor samler vi hver uke den beste nye musikken i én spilleliste, slik at du holder deg oppdatert. Les mer om låtene under og følg lista i Spotify.

NB: Denne spalten er ikke sponset av noen, så det med reklame-stemme vaaaar … ironi ;)

Her er lista:

LES OGSÅ: Mer Lyst Magisk Massasjestav lever opp til navnet

Alice Longyu Gao – Rich Bitch Juice (Laura Les Remix)

Alice Longyu er New Yorks feteste Harajuku-inspirerte kinesiske DJ. Det hevder i alle fall magasinet i-D. Om det stemmer eller ikke vet vi ikke, fordi vi ikke har oversikt over alle de ti tusener det må være snakk om. På «Rich Bitch Juice» synger hun om livet som kul og rik dame. Originallåta fra i fjor er en rappete låt, mer i retning grime enn hiphop. På Laura Les – kjent fra 100gecs – sin remix verken rapper eller synger hun, det er mer som om en datamaskin skviser toner ut av henne. Kanskje det er det som er rich bitch-juicen det er snakk om?

– Yngve Sikko

Kalle – NIGHT NIGHT DAY

Det er ikke bare den plastiske future poppen som fronter den tilsynelatende aldri døende 2000-talls-nostalgien. Eller rettere sagt: nostalgien for 2000-tallets naivt optimistiske fremtidsvisjon. Hvem skulle trodd en hypermoderne 2020-samtid skulle se minimalistisk og sleek ut, med tanke på hvor mye verre tech-industrien har blitt? Antakelig er det vel nettopp derfor.

Med fusion-synthpads fra 90-tallet og en tungt behandlet gitarlyd baker Kalle inn infomercials og meny-soundtracks inn i et moderne og intimt, mer akustisk orientert sound. Lengselfull tech-jazz! Derfor kunne de kanskje valgt et mer fremtidsrettet og mindre strikkegenser-aktig navn, hvis man skal være pirkete. Som for eksempel «Hysj 900», hvis det ikke allerede er tatt av noen.

Folka involvert begynner vel å bli såpass etablerte nå at de kan omtales som en supergruppe: Martin Miguel på gitar fra Pom Poko, Veslemøy Narvesen på trommer fra Mall Girl og Kongle Trio, Heiða Karine Jóhannesdóttir på tuba fra Broen og Karl Nyberg på sax og synth (svært hverdagsromantisk, soloen på den låta her) fra Megalodon Collective.

– Ludvig Furu

Yasin – WORKIN

Natt til nyttårsaften ble en 20 år gammel mann skutt og drept i Rinkeby i Stockholm. Få dager etterpå ble Yasin Mahamoud pågrepet og siktet for mord på kompisen. Få dager tidligere hadde slapp han (den veldig bra) EP-en Handen Under Mona Lisas Kjol (PT:1), og da hadde han kun vært en fri mann i en liten måned, etter å ha sittet i fengsel for grovt ran siden våren 2018.

I slutten av mars ble Yasin sluppet fri fra varetekt. Han er fortsatt mistenkt i drapssaken fra nyttårssaften, men politiet hadde ikke grunnlag for å holde ham lenger. «WORKIN» er første siden forrige gang han slapp ut, og den er sedvanlig Yasinsk melankolsk. Like mørkt og fascinerende som livet hans.

– Yngve Sikko

LES OGSÅ: Jonas V: – Nå som dette er ute av systemet kan jeg kanskje endelig vokse opp

Amnesia Scanner – AS Going (feat. LYZZA)

Hvor er trigger warnings når man trenger det, som før albumbilder som vekker 2010-minner om smiledog.jpg til live??

– Ludvig Furu

Jonas V, Larsiveli – Ok ok

En av mange mørke låter fra Jonas Vs nye skive, UN666UTT. På «Ok ok» har Jonas V med seg to blad Reiersen – Palme og Larsiveli – for å utdype hvor mye urban tristesse tonefallet man sier «Ok ok» med kan avsløre.

– Yngve Sikko

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.