SØNDAG SUMMARUM: Hasjtørke, «Vedum-challenge», Gatorade mot Covid og … Norge har fått en ny kronprins innen helse <3

Vidunderlige nye uke i norsk offentlighet … *smiler*

b
a

Jeg velger meg april. Det var det en viss fyr som tenkte en gang, og han var så stolt av seg selv og galaxy brain-en sin, at han jaggu skrev det ned på papir og utdypet på verseform. Jeg velger meg april, i den det gamle faller – elns. We get it, Bjørnstjerne Bjørnson, du liker vår. Det gjør deg ikke spesiell. Alle liker vår. Din jævla idiot.

Dessuten velger vi oss ikke april, den bare kommer. Akkurat som riktige og viktige saker i norsk offentlighet gjør det. Her er forrige april-ukes tilskudd i sjangeren.

LES OGSÅ: Quiz: Er du en nordlending som har forvilla sæ te Tigerstaden?

Ukas nasjonalisme


Skjermdump: TV2.no

Fra før er det nesten umulig å klikke seg rundt på norske nettaviser uten å få en propagandafilm for norske landbruksprodukter i feeden, for ikke å si i fleisen. Det er heller ikke måte på hvor mange norske flagg det er mulig å klistre på en matvare. Men er det nok å nyte Norge, bare 90 %? Eller usle 85 %? NEI! Vedum utfordrer oss til å nyte Norge 100%!

ETT HUNDRE OG FUCKINGS PROSENT!

«Utfordring: Kjøp bare norske varer i ei uke!».

Vi skal dø for disse røde, blå og hvite fargene, og vi skal faen meg ikke gjøre det med buksa på knærne og svensk vossakorv i kjeften. Og vi skal i alle fall ikke dø i umiddelbar nærhet til en bánh mì eller hva faaaen folk driver og stapper trynene sine med her nede i syndens pøl, sjølve hovedstaden i nevnte Norge. Nei, vi skal dø med norske landbruksprodukter stappa opp i rumpa, og vi skal smile og le mens vi gjør det! Vi skal presse mest mulig Synnøve Finden og Gilde opp i rassen mens vi ler!

Ahhhhhhh!!!!!

Det er det som er Vedum-challenge.

Ukas korona


Skjermdump: Instagram

Vi drikker store mengder alkohol og gamer masse, det hjelper også mot korona.

Ukas store hjerne


Skjermdump: BT.no

2020 var året det skulle være 4/20 en heeel måned. Det satte en liten og lurvete kinesisk flaggermus en stopper for. Og det er helt greit. Men at det er positivt at det er umulig å oppdrive det relativt letter rusmiddelet hasj i et samfunn der store deler av befolkningen av gode eller dårlige grunner velger å ruse seg uansett, og dermed går over til tyngre stoffer, eller renner ned dørene på polet?

Tja!

LES OGSÅ: Debatt: – Cannabisbrukere er satt i en prekær situasjon

Ukas lille hjerne


Skjermdump: VG.no

«Ja ja ja – JA! – jeg vet at dette, i det store bildet, kan leses som nedrig sutring fra en privilegert, hvit nordmann i middelklassen. Men det får ikke hjelpe. For det er sånn det er», åpner Egon Holstad et «debatt»-innlegg i VG forrige uke.

Det er vanskelig å lese teksten som noe annet enn en søknad om å inkluderes i denne spalten, og den, kjære Egon, innvilger vi, ikke under litt tvil engang. For teksten din er så grunnleggende jævlig at det er vanskelig å beskrive den uten å legge om til en sint nordnorsk dialekt.

«Jeg kjenner på en utmattelse som sakte kveler kreativitet, humør, trivsel og optimisme», skriver Holstad.

Det er ikke korona, du er i ferd med å bli gammel, Egon.

Vi har steder for dere. Vi har bygd palasser til sånne som deg. Vi har til og med ansatt masse mennesker, både norske og utenlandske, til å ta vare på dere så godt som mulig. Og ja, de har på rare klær. Det kalles uniform. Men det går bra, du kan beholde den rare capsen din, og du får lov til å gå med skjerf og t-skjorte samtidig, selv om innetemperaturen ligger stabilt på 22,3 grader. Du får Fjordland-middag tre dager i uka, og kantine-mat de fire andre.

Hva mer kan du ønske deg?

Ukas folkehelt


Skjermdump: Facebook

Hvem er det snakk om her? Er det den underdanige Stoltenberg-nostalgien som pipler frem på Facebook i anledning at man har sluttet å «diskutere» innvandring og Islam, mon tru? Eller kanskje det er Obama, som var sååååå fiiiin? 

Han kunne vært alt.

Nei, det MÅ være Stoltenberg dette! Fra AUF-leder til statsminister til øverstkommanderende for verdas største krigsmaskin <3

Jensemann!

Men vent litt …

Norge har fått en ny kronprins innen helse.

.som gikk rett i hjertene til dt Norske folk .når vi trengte det som mest .<3 …

Dette er ikke Stoltenberg, det må være … *leser utydelig håndsskrift i hånda*, fung.ass. Espen … *sjekker hånda igjen* Nakstad.

Fungerende assisterende direktør for Helse- og omsorgsdepartementet, Espen Nakstad.


Skjermdump: AP.no

Hei på, dei! =)

Men hvem ER han egentlig, og er det aktuelt å bytte ut den eneste ministeren i Solbergs regjering som har sittet siden dag én, den relativt populære Bent Høie?

Hadde det i det hele tatt vært noe lurt? Trenere arbeidet til den eneste ministeren som faktisk har hatt et slags prosjekt, og har fått tid til å gjennomføre det?


Skjermdump: AP.no

Kanskje like greit at Espen *sjekker hånda igjen* NAKSTAD ikke er politiker? Kanskje vi skal overlate styringen av samfunnet til folk som faktisk skjønner at politikk er maktkamp, at ulike samfunnsinteresser står i opposisjon til hverandre, og at det ikke alltid er noe sånn at noe er rett og noe annet er galt? Og at det er derfor politikken er som den er, ikke bare fordi alle politikere er fittetryner som liker å krangle?

Maaaaaybeeee!

¯\_(ツ)_/¯

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.