Underholdningen og journalistikken om korona vi gruer oss til

Covid-19 vil sette sitt preg på alt, også fremtidens underholdning.

b
a

Snart kan vi begynne å leve livene våre som før, men vi må forberede oss på at etterdønningene fra viruset vil være med oss lenge. Koronakrisen vil føre til permanente endringer og utfall vi ikke liker. Det gjelder også i kulturen og journalistikken, som fremover kommer til å lage mye content på korona. Langt ifra alt, om noe, vil bli bra. Her er det vi gruer oss aller mest til.

Les også: Klovner I Kamp vs. Korona

Hatefull og konspiratorisk VG-podcast

Alvorstung og patosfylt VG-podcast om Sveriges koronahåndtering hvor det tydelig blir oppfordret til at lytterne skal tenke at de er smartere enn statsepidemiolog  Anders Tegnell, og hvor han blir fremstilt som en massemorder. Ordet «svik» er i tittelen.

Uleselig longread fra NRK

Løsrevne setninger én og én om da koronaen kom til Norge, og hvor mye det forandret oss som samfunn, ispedd caser fra forskjellige typer mennesker over hele landet. Det er ikke så veldig underholdende eller spennende, men veldig bra at NRK lager det! :)

En dag forandret alt seg.

En usynlig fiende.

Frykt, isolasjon, men også håp og samhold.

DA KORONAEN KOM TIL NORGE

Korona-uutholdelig

En 90 timer lang episode av Språksjov hvor Linda Eide snakker om de nye korona-ordene som oppstod. Takk, Linda! Skal få sett det senere!

Side om Side

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Basil Maarud (@basilmaarud)

Spekulativ mini-dokumentar

Rørende TV2-spesial om hvordan en nordmann som mistet alt rett før koronakrisen sakte men sikkert bygget seg opp igjen mentalt og fysisk, og kom ut av krisen mye sterkere. Inspirerende!

Vegard Harm er ikke død

Noe skikkelig gøy med Vegard Harm på VGTV! :) Kanskje han har fått litt angst eller spist mye sjokolade eller noe mens han har vært isolert eller noe sånt! 😂Vi ser på uansett, vi, Vegard!

Les også: Nekrolog: Vegard Harm (1996 – 2019)

Sterkt fra Lindmo, men også rom for tøys

Lindmo inviterer tre kjendiser og en vanlig nordmann fra en familie som stod i en tøff krise under korona-situasjonen og så finner faen meg Lindmo noe å le av midt i det tragiske, for det er jo så absurd også, vet du, ja ikke sant, nemlig, hun må jo bare le av hele situasjonen, unnskyld at jeg ler altså, haha, nei det går bra Lindmo! Også føler vi oss mye bedre alle sammen!

Dancke har angst og kjører bil med andre kjendiser som har angst og korona blir så vidt nevnt

Christine Dancke som kjører bil med Astrid S eller Sigrid for å gjøre noe greier, jeg vet da faen jeg. Snakke om å ha angst under korona eller hvor grusomt tungt psykisk det er å tjene penger på drømmen sin??

Sex-tørke på P3

En raskt produsert P3-serie om seksuelt frustrert ungdom på østkanten som ikke får pult pga. korona.

En vanlig episode av Med all respekt

Det har egentlig ikke noe med korona å gjøre, men det hadde ikke vært noe særlig om det kommer mer. Det holder nå.

Helsearbeidere som lager virale danser utenfor sykehuset minutt for minutt

What the korona says???

Ibsen bare atte under koronakrisen

En folkefiende på Nationaltheateret hvor den sterkeste står alene, i isolasjon hjemme. Stykket føles like lite evig aktuelt som vanlig, selv etter å ha lagt inn referanser til Trump, TikTok og korona. Noen nyser under forestillingen, og alle er litt usikre på om det er en del av stykket, og ler nervøst.

Les også: Fire Tinder-brukere om å date under koronakrisen

 

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.