En av disse bør ta over for Kim Jong-Un

Når Nord-Korea skal finne en ny leder bør de se til utlandet.

b
a

Det er uklart hvordan det går med Kim Jong-Un for tiden. Ryktene skal ha det til at han enten er i koma, død eller at alt går bra. Foreløpig vet vi lite helt sikkert, men det virker som om noe har skjedd med den Nord-Koreanske diktatoren. Skulle han miste evnen til å møte opp på jobb, spekuleres det nå i at søsteren Kim Yo-jong vil ta over, før hans eventuelle barn fortsetter når de har vokst opp.

Men skal vi være ærlige går det ikke spesielt bra i Nord-Korea. Kanskje det er på tide å se andre steder etter en ny leder? Her er noen forslag til hvem som kan ta over verdens mest lukkede land.

Les også: Guide: Tangen-sakens mange personligheter

Nicolai Tangen

En ambisiøs mann med et bredt kontaktnettverk og mye penger. Det kan også godt hende han vil trenge en ny jobb i nær fremtid, og vil da naturlig nok lengte etter en jobb hvor det ikke stilles masse dumme krav til moral og lov.

Abid Raja

Kulturministeren kommer, som Kim Jong-Un, fra et parti som man må være fanatisk for å støtte. Raja har med sin entusiasme også klart å tilføre ny energi og glede til et styresett mange begynner å bli veldig lei av. Etter å ha sett Morten Traaviks eventyr til Nord-Korea er det også tydelig at landet kan trenge litt kultur-utvikling også.

Boris Johnson

Skulle det vise seg at Kim Jong-Un har blitt syk av korona-viruset, vet vi allerede om en sterk og uortodoks leder som har kommet seg gjennom det samme uten å dø, nemlig Boris Johnson. Den britiske statsministeren har med sitt kompromissløse syn på Brexit vist at han setter prinsipper over velferden til landet og dets innbyggere, og passer dermed perfekt som diktator.

Les også: Her er landets minst populære studier

Gravdanserne fra Afrika

Om Nord-Koreas leder faktisk er død, vil begravelsen sannsynligvis bære preg av mye pomp og prakt. Selv om diktaturer ofte er fattige, bruker de som regel mye penger på begravelser når den kjære lederen er død. Og er det noen som kan velge og vrake i tilbud nå, er det de afrikanske gravdanserne som har gått viralt. Når de først er i Nord-Korea for å begrave Kim Jong-Un, kan de jo like gjerne bare ta over. Det er mange som dør av sult og vold i landet, men gravdanserne er mennesker som er vant til å gjøre død til noe positivt.

Foto: Faksimile, Youtube

Anders Tegnell

Nord-Korea trenger en person som klarer å stå imot vanvittig press fra utlandet og som klarer å stå i ekstremt ubehag fordi mange dør på grunn av dine valg. Da trenger man ikke å se lengre enn til Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell. En annen fordel ved å velge Tegnell er at nordmenn kan slå sine to favoritthobbyer sammen: gjøre narr av Sverige og Nord-Korea.

Kari Jaquesson

Ja, kanskje det kunne vært noe, Kari? :) Så kan du styre litt borti der så holder vi fortet hjemme i Norge så lenge! Bare bli så lenge du vil, det er jo ofte en jobb for resten av livet, vet du!

Tidligere trener for det Nord-Koreanske landslaget, Jørn Andersen

Har allerede relevant ledererfaring, selv om han tross alt fikk sparken. Han er også vant til å overse de grusomme realitetene i landet, og har uttalt til VG at han bare så fattigdommen i landet på vei til golfbanen, og at da han klagde på en av sine ansatte forsvant han sporløst. Herlig, Jørn!

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.