Alt du trenger å vite om sex og rimming under korona-krisen

Mye har forandret seg på grunn av koronaviruset, også på soverommet.

b
a

Her i Norge har vi ikke fått noen spesielle råd for sex mens vi sliter med COVID-19, men folkehelseinstituttet har følgende generelle råd: 

  • Personer som bor sammen kan omgås normalt.
  • Unngå håndhilsning, samt kyssing og klemming utenfor hjemmet.

(Les alle FHIs råd her.)

Vi vet at folk ofte kan finne på å miste hodet litt når de første befinner seg i seksuelle situasjoner, derfor kunne det vært fint med litt mer spesifikke råd. Da må vi se til USA.

USA virker riktignok ikke å ha helt kontroll over spredningen av COVID-19, tvert imot. Ifølge worldometers.info har USA omtrent 55 000 tilfeller, og nesten 800 dødsfall. Begge tall forventes å stige raskt, og svært mange steder er dårlig forberedt på en pandemi.

Det har tilfalt de store statene som New York og California å ta ansvar for egne borgere. New York helsedepartement har til og med delt ut en digital brosjyre med råd og tips for hvordan man har sex under koronavirus-epidemien. Og den er veldig detaljert. Mye av det handler om å hindre deg i å ha sex, for så å gi råd hvis du absolutt insisterer på ha det likevel.

Les også: Ting som ikke hjelper under en pandemi

Det første rådet fra New York er å ha sex med personer du er nære fra før. Og da mener vi veldig nære. Ifølge brosjyren er du din eneste trygge sexpartner. Du må likevel huske å vaske hendene og eventuelle hjelpemidler med såpe 20 sekunder før og etter «dyden». 

Om du absolutt må ha sex, ha det med andre i egen husstand. Skal du ha sex med flere, ha så få partnere som mulig. New York anbefaler også sex-arbeidere og folk som møter sex-partnere på nett om å ta en pause. I stedet for anbefaler de video-dating, sexting og chatterom. 

Videre sier brosjyren at kyssing lett kan føre til smitte.

Men så kommer vi endelig til det vi har lurt på: Hva med rimming?! Viruset er funnet i bæsj, så som brosjyren så poetisk sier: «virus in feces may enter your mouth». 

Foto: Seedfeeder (CC BY-SA 3.0)

Generelt sett bør man selvsagt ikke ha sex hvis du eller partneren din har symptomer. Du kan lese alle rådene her.  

Les også: Quiz: Hvor mye kan du om isolasjon?