Her finner du tekster som får tiden til å gå

Det er nå vi skulle fått lest litt.

b
a

Det er fremdeles koronakrise. Det betyr at man nå har tid til å gjøre tingene man alltid klager over at man ikke kan. Som å bli et bedre menneske, trene eller begynne å se på noe annet enn koronagrafen til VG. For deg som er lei av å kaste bort tiden på å scrolle gjennom feeder med korona-memes og nyheter, er det mye annet å bruke tiden på. For eksempel å lese litt.

Her er en oversikt over hvor du finner helt gratis lesestoff!

Les også: Hvordan gikk vi fra å bruke internett til å bli brukt og utnyttet av det?

Allbok

På onsdag 1. april lanserer Deichman e-bok og lydbok-app. Tjenesten har fått navnet Allbok, og i en pressemelding forteller biblioteksjef Knut Skansen at biblioteket nå kjøper flere nye e-bøker for å øke antallet digitale bøker.

Det eneste du må gjøre er å laste den ned, opprette en bruker og legge til lånekortet ditt. Allbok finnes som app for både iOS og Android. Du kan også lese bøkene rett i nettleseren på allbok.no.

Longform og Longreads

Om du er blitt så internasjonal av deg at du helst vil lese på engelsk, er Longform og Longreads blant de beste samlesidene for såkalte longreads. Sidene oppdateres fortløpende med det beste fra engelskspråklig journalistikk. Det aller meste er ferskt, men det dukker også opp saker fra noen år tilbake som har blitt relevante igjen. Om du trenger noe å høre på mens du går tur i trygg avstand fra andre, er Longforms podcast med skribenter og forfattere også et godt valg.

Les også: Vi anmelder alt man gjør i karantene

Aeon 

Fått beskjed om at du må få litt perspektiver på ting i det siste? Da er Aeon er fint sted å begynne. Aeon «stiller de største spørsmålene og finner de ferskeste, mest originale svarene fra verdensledende myndigheter om vitenskap, filosofi og samfunn.» (wikipedia). Høres riktig ut det!

The Stacks reader

Om du bare vil lese eldre, men veldig god engelskspråklig journalistikk, er The Stacks Reader det klart beste alternativet. Her er det samlet utallige saker fra papirmagasiner og aviser fra 50-tallet og utover. Her finner du alt fra portrettintervju med David Letterman, en reportasje om det å hvorfor J. D. Salinger aldri stiller opp i intervjuer og historien om hvor mye mafiaen hadde å gjøre med produksjonen av Gudfaren. På The Stacks Reader er det vanskelig å finne noe som ikke er verdt å lese.

NATT&DAGs arkiv

arkivsidene våre kan du lese alt vi har skrevet siden 1988 – helt gratis!

I tillegg til politikere som strør rundt seg med karakteristikker man i beste fall bare ville blitt cancelled for i dag, så kan du lese saker vi har blitt både felt og frikjent i PFU for og saker som har utløst vold mot redaksjonsmedlemmer.

Eller kanskje du lurer på helt konkrete ting, som hva en rampete gratisavis fikk seg til å skrive om 11. september? Eller hva Trond Giske svarte da han ble spurt om han ville spise sin egen bæsj? Kanskje du vil lese utgaven da du dummet deg ut i utelivsenqueten – og aldri ble helt den samme igjen siden? Eller kanskje du bare vil se på pupper?? Du finner alt i arkivet vårt!

God fornøyelse!

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.