Kronikk: Jeg fortsetter å nyse folk i fjeset, uansett hva Høie sier!

Å skulle ta hensyn til andre er det samme som nazisme.

b
a

Vi står overfor det som kan bli den største globale pandemien på 100 år. Myndighetene ber oss om å være solidariske og unngå kontakt med andre så de svake i samfunnet ikke utsettes for unødvendig risiko. Vi har også fått beskjed om å ikke reise, hverken til utlandet eller til hytta.

Grunnen er at man ikke skal spre smitten og overbelaste helsetjenestene på små steder. Regjeringen har til og med truet med å sende sivilforsvaret om hyttefolket ikke kommer seg hjem.

Det er det likevel mange som ikke klarer å godta. Noen skriver til og med kronikk om hvor lite de godtar det. To som har gjort det er Dagbladets Yngve Kvistad som nektet å godta at man ikke kan dra til Italia, og hytte-eier Knut Kværnen som nekter å dra hjem fra hytta, til tross for hva myndighetene sier.

Vi bestemte oss også for å prøve å skrive en sånn kronikk. Her er den. 

 

Nysing. Ja, det er det det handler om. 

I disse usikre tider må vi opprettholde rutinene våre. Og en av de tingene jeg gjør mest, er å nyse.

Er dere klar over hvor vanskelig det er å la være å nyse?

De fleste kjenner til følelsen. Prikkingen i nesa. Den stadig økende trangen, måten ansiktet vrir seg i forventning, også, forløsningen når nyset endelig kommer. 

Men nå sier plutselig myndighetene at det er farlig for meg å nyse på folk??

Les også: Rapport fra rooftopen: med fleecegenser på VIP-fest

Å ikke nyse er et brudd på mine menneskerettigheter. Det er unaturlig å stoppe et nys.

Jeg er også et flokkdyr, jeg hører sammen med flokken min. Jeg forblir sosial, sammen med dem. 

Og ja, det kommer til å oppstå situasjoner hvor jeg må nyse, også når jeg passer på flokken!

Skal jeg liksom la være å nyse?? Bare fordi det går ut over andre?? 

Nei. 

Kommer det til å skje at jeg nyser flokken i fjeset? Ja! Selvfølgelig. Men hva skal jeg gjøre i steden? Skal jeg liksom nyse i et tørkle eller i albuen, SOM ET DYR?? Eller enda verre: være HJEMME?? SOM ET DYR??

Bare fordi det kan føre til at folk vil dø og at mange mister jobben???

Helsemyndighetene har plassert en gul nyse-stjerne på meg, og sender meg til konsentrasjonsleiren som er mitt eget hjem! Å hindre meg i å nyse er sammenlignbart med nazisme og utryddelsesleire. Det er faktisk værre enn Auschwitz!

Det er ikke dugnadsånd som vokser frem i Norge, det er en panikk som utløser isolasjonisme, et angrep på vårt demokrati. 

Uansett hva de såkalte ekspertene og nazistene i Helsedirektoratet måtte mene å ha bevis for, vet jeg mye bedre enn dem. Det er viktigere for meg at ting blir som jeg vil, uansett hva slags konsekvenser det måtte ha for andre. Dessuten har jeg bestemt meg for at de tar feil, og at jeg har rett.

Derfor velger jeg å fortsette å nyse andre i ansiktet, uansett hva Adolf Høie måtte si.

Les også: Teknologioptimismens mørke side