Endetidstegn: Har Den nordiske motstandsbevegelsen blitt motkulturell fashion?

«GmbH is the fashion collective born on Berlin’s dancefloors». Slik beskrev det britiske magasinet Dazed det nystartede tyske klesmerket GmbH i 2016. Ifølge magasinet var gründerne Serhat Isik og norske Benjamin Alexander Huseby inspirert av sin egen multikulturelle bakgrunn. Tre år senere lot de seg også tydeligvis inspirere av dem som ikke setter spesielt stor pris på multikultur: den nazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen. Organisasjonen, som er forbudt i Finland, har som mål å skape en nordisk nasjonalsosialistisk republikk bestående av de nordiske landene. DNM har marsjert i flere skandinaviske byer de siste årene. I disse demonstrasjonstogene har samtlige deltagere […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X