– Australia-brannene viser nok en gang at vanlige folk er de virkelige heltene

Nudes, 36-timers strømmemaraton, grillfester, selfie-sykkelløp, henna-tatovering, blink-182-merch og elektronika-samleskiver. Brannene i Australia har fått frem det beste i folk.

b
a

De siste ukene har mildt sagt gått hardt utover Australia. Enorme landområder har stått i full fyr, og selv om branner er vanlig i Australia – i 2009 døde hele 173 mennesker i de såkalte black Saturday-brannene – har man aldri før sett enorme flammehav. Et område mer enn dobbelt så stort som Danmark er rammet.

28 mennesker har mistet livet som følge av brannene.

Siden september har branner i Australia tatt livet av rundt én milliard dyr, ifølge økologer ved universitetet i Sydney. Sannsynligvis er hele arter utryddet.

Nøyaktig hvor mye penger som trengs for å fikse opp i ødeleggelsene (de av dem som kan fikses opp i) er enda ikke klart, men ifølge The Guardian er det snakk om flere milliarder dollar.

Uansett totalsum, en mann som for eksempel Jeff Bezos, kunne betalt alt bare ved å knipse i fingrene. Formuen hans er per 2020 anslått til å ha en verdi på 117 milliarder dollar. Men det gjorde han selvfølgelig ikke.

verken han eller andre styrtrike har gjort det ved tidligere katastrofer – Notre Dame-brannen holdt utenfor!

I stedet har vanlige folk gjort en enorm innsats. Reis dere og gi en varm applaus til: 

Modellene

Modellene og sexarbeiderne har allerede høstet fortjent applaus for sin innsats. Brukeren THE NAKED PHILANTROPIST gikk viralt i begynnelsen av januar da hun lovte nakenbilder i bytte mot donasjoner. I skrivende stund har hun samlet inn godt over en million dollar.

Twitcherne

Kathleen «Loserfruit» Belsten, Nathan «Crayator» Ryan, og «Fasffy» i gaming-klanen «Click Crew» streamet non-stop i 36 timer.

Streamerne gjorde etter sigende elleville ting på direkten for å få folk til å donere så mye som mulig. For eksempel kysset (!) to av gamerne. Heldige! :) 

Til slutt klarte de å samle inn 318. 000 australske dollar. Det tilsvarer godt over 1,8 millioner norske kroner.

Til sammenligning donerte Amazon-eier Jeff Bezos, rundt 1 million australske dollar. Summen tilsvarer det han tjener på 3 minutter =)

Mac Demarco


Skjermdump: musicfeeds.com.au

Hvis ikke nå – når!? Hvis ikke en småplagsom surferocker som ødela en hel generasjon unge menn sin klesstil i årene rundt 2015 – hvem!? Nettopp. Mac DeMarco startet Australia-turneen sin fredag, og fikk skviset inn en aldri så liten grillfest (!) til inntekt for ofrene.

Call of Duty-gjengen

Call of Duty-gjengen er nok de blant oss som har de beste reaksjonsevnene. Lite visste vi at de har ditto evner til følelsesmessige reaksjoner. Utviklerne av spillet har inkludert en «Outback Relief Pack» som kan kjøpes for spillets egen valuta, Cod Points. Ved å kjøpe pakken får spillerne tilgang til Australia-baserte skins.

Syklistene


Skjermdump: Facebook

I London arrangerte syklister et selfie/sykkelløp. Ganske lame, men bedre enn å være ekstremt rik og ikke gjøre en dritt!

De hippe DJ-ene

De fremstår kanskje som både skumle, selvopptatte, innadvendte, velkledde, velkuraterte og veldig, veldig støgge i trynet, disse DJ-ene, men sannheten er at de hater skogbranner som går utover dyre- og menneskeliv. Den irske elektronikaartisten og DJ-en Or:la gir 15. januar ut en samler på Céad-labelet sitt, og blant bidragsyterne finner vi tidligere NATT&DAG-musikkredaktør Karima F.

Støtt utgivelsen på Bandcamp!

LES OGSÅ: Debatt: – Vi må tørre å snakke om Norges plass i Europa igjen

Yoga-studioene

Yogastudioet The Road to Om Yoga Studio i Lincoln Nebraska arrangerte forrige uke et henna-tattoveringsevent der alle inntektene gikk til en australsk dyrevernorganisasjon.


Skjermdump: 1011now.com

Fiiiiin! =)

blink-182

Pop-punk-legendene i blink-182 ser kanskje ut som røvere og banditter (pga. de har tatoveringer og svarte klær), men de har hjerter av gull – og en stor fanskare som elsker å kjøpe merch.

 

Alle inntektene går til Australia Zoo.

<3

Viser ikke dette at vi faktisk kan stå sammen, vi helt vanlige folk, på tvers av landegrensene? Helt uten hjelp fra de rike og mektige?

La sexarbeiderne, modellene, twitcherne, Mac Demarco, blink-182 og Call of Duty-gjengen være stjernene som lyser opp den mørkeste natta. La de vise vei når vi går oss vill.