🎵Ny og bra musikk, hvor har du vært? Jeg har vært i lista di :-)

Jimi Somewhere, Okay Kaya, Grimes, Årabrot, Lil Tjay og Varg er noen av de som har laget den beste musikken denne uka.

b
a

Hver uke kommer det ny og bra musikk. Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon rundt ti nye låter inn i Best Akkurat Nå-lista på Spotify. Tilfeldig? Neppe! Alt henger sammen med alt. Sommerfugl-effekten, tjommi.

Lil Uzi Vert – Futsal Shuffle 2020

«Futsal Shuffle 2020» er første singel fra det etterlengtede albumet Eternal Atake. Lil Uzi Vert oppå en trance-aktig sawtooth-synth som om det er 2009.

Gjør dansen på klubben i helga:

Ser vanskelig ut.

Det er bare å smøre seg med tålmodighet, både når det kommer til å mestre futsal shuffle-dansen og mer Lil Uzi-musikk. Ingen vet ennå når Eternal Atake faktisk kommer. På t-skjorta til Lil Uzi Vert-figuren på coveret står det 2020, men er det ikke strengt tatt alltid bedre å vente på legendariske album enn å faktisk høre på dem?

Enn så lenge får vi i alle fall kose oss med både offisielle og uoffisielle singler og drømme om alt som kunne ha vært. I 2020 skal kjeldor springa. Kanskje.

Grimes – 4ÆM

Grimes har tilsynelatende, i alle fall i deler av denne merkelige new age-aktige breakbeat-låta, sett til Midtøsten. Passende nok er den laget for det kommende open world-spillet Cyberpunk 2077, der man kan … hacke og slåss!

Som vi vet er Grimes sammen med Elon Musk, som tidligere i vinter lanserte Teslas «Cybertruck». Høyde- eller bunnpunktet, alt ettersom, for den kommersielle cyberpunk-revivalen vi har sett de siste årene var dermed nådd. Den globaliserte internettsamtiden ser mildt sagt ikke ut som de originale cyberpunkerne forestilte seg på 80-tallet, som jo gjør dagens versjon av den gjenopplivede kunstretningen rimelig uaktuell og ufarlig.

Men faen heller, neo-noir, neon, regn og cyborgs er jo artig. Og det er denne låta også.

Les også: Osloprisen 2019: Her er de nominerte til Årets Beste Musikk

Lil Tjay – Go In

Autotune-sosialrealisme? Autotune-sosialrealisme!

Alt 18 år gamle Lil Tjay lager høres ut som outro-låten til en melodramatisk film med maks 6.5 på Imdb. Men om det går mot slutten for alle oss sånn på generelt grunnlag, har Lil Tjay bare nettopp startet.

Usher, Ella Mai – Don’t Waste My Time

All👏R&B 👏Er👏Julemusikk👏!

XXD Polo – Deg

Finlandshette-rap-året 2020 starter tidlig. Mystiske XXD Polo fra Oslo er ute med ny låt. Vi hørte akkurat nok på «Kasher Ut» i 2018 til at algoritmene våre plukket den opp med én gang. Thank you, overvåkningskapitalisme! =)

Les også: Osloprisen 2019: Her er de nominerte til Årets Beste Klubbkonsept