Første Best Akkurat Nå i advent!

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

LES OGSÅ: Smil & Gift møter P3s påtroppende musikksjef Ida Eline Tangen

Mall Girl – Don’t Get It

Mengden omtaler i media (både masse- og sosiale-) denne gjengen her har fått i forhold til hvor mange singler de har sluppet har mildt sagt vært disproporsjonal. På tide med en ny! Dette er oppfølgeren til «Slay Queen» fra i fjor, og høyner riffmessig med eksplosjon av skranglete chorus-gitar. De gjør et modig valg med å bremse hele ned toget på refrenget, og nærmest bytte sjanger, men det er vel sånn man lager eklektisk musikk, da, antar vi … Det må være lov!

Auden, J.E.L: The Digital Dream Girl – Destiny

Overhørt på kontoret om Audens «Destiny»:
«Hot sang!»
«Sykt tidsånd!»
«Spennende!»

På Soundcloud-profilen deres står det: «Originating from Boston, Massachusetts, Auden is the pop star that black queer youth trapped in suburbia need.» Det kan godt stemme, men denne eurodance-anthemen klinger godt også utenfor amerikanske suburber. Med seg har Auden J.E.L: The Digital Dream Girl som også har laget musikk med musikkredaksjon-favoritten Himera:

YES!

Lekende Lett – Masser meg

Mmmmmmmmmmmmm …

Mads Bjørkli – Ødelagte Sjel

«Ødelagte, ødelagte, ødelagte sjel, kan du vennligst slutte å plage meg». Teksten passer det tilsynelatende hjemmeproduserte, lille kaoset av strenginstrumenter, wah-wah-effekter og klønete trommemønstre perfekt. Singer/songwriter Mads Bjørkli minner oss om hva slags musikk som virkelig er ektefølt. Et sårt, ikke-kommersialisert rop om hjelp. Og ikke nok med det, på singelutgivelsen har han også inkludert en banjo-versjon (kanskje hakket finere enn originalen) og en instrumental-versjon, som du kan bruke til karaoke-oppvisningen din på julebordet neste uke.

Doni Mula, Palme – Færdilærdi

Første singel fra det kommende samarbeidsprosjektet mellom Doni Mula fra Sandefjord og Palme fra Horten. 31. desember 2019 er fylket begge disse byen en del av … færdilærdi. Fra og med 1. januar 2020 er Vestfold en del av  ««««Viken»»»»».

Perfume – Saisei

Alle har godt av en dopamininnsprøytning en gang i blant. Japans mest internasjonalt vellykkede popgruppe har sluppet nok en sykt livsbejaende singel, søt og catchy nok til å holde deg glad i minst fem minutter. Dette er visstnok soundtracket til en detektivfilm som heter Shijinsou no Satsujin, som du kan søke opp og se på hvis du er gal i hodet :)

Lille Legenden – Nisselandet Norge

«Påååååå NAV-kontoret jobber masse nisser», synger 612-hangaround Lille Legenden, og legger til at Norge er landet der alle er nisser. ENDELIG et budskap vi kan stille oss helhjertet bak! Dette er en julelåt verdig et nissebjerg som våres.

I disse NAV-skandale-tider er låta også dobbelt godt timet.

Les også: Liturgys «HAQQ» er deres mest lyttervennlige album, men også det mest sinnssyke

X