Ti ekstremt bra låter fra denne uka

Beglomeg, Dutty Dior, SASSY 009, Golden Core, Spielbergs, Grimes og Hannah Diamond er bare noen av artistene som har laget den beste musikken denne uka.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Beglomeg – Først & Sist

Varmen fra det nye Beglomeg-albumet er en nødvendighet i denne jævlige årstiden. Les saken vår der bandet selv guider deg gjennom hele albumet, låt for låt, HER:

Beglomeg kommenterer «Elske Livet Fantastiskt» – spor for spor

JNS, JR Writer – Dipset 05

JNS (uttales «Jones») savner Dipset i 2005, men har ikke fått med seg navnebror Jim Jones. I stedet har The Diplomats sendt over JR Writer. Dette er skikkelig godsaker for de som vokste opp med magasinet Kingsize.

«Dipset 05» er første låt på solide Blå og bare et av mange høydepunkt. Andre spor som kan trekkes fram er «Velge/Vrake» med Larsiveli, «4:00» med Martin Hazy, «Snow Beach» med Smidig (hvil i fred!) og «Hundrelapp» med OnklP, Organismen 0g den dyprøstede 46Simmy, som forresten har et av de niceste versene fra norsk rap de siste årene på Mr. Pimp-Lotions «Bølgelengde».

Dutty Dior – EXXX

Dutty Dior med årets andre utgivelse, og BHD er nesten like bra som PARA / NORMAL som kom i februar. Forskjellen er kanskje først og fremst at utgivelsen i februar tok de fleste på senga. Plutselig var det enda en hiphop-artist i den absolutte toppklassen, liksom. Han er ikke helt kvitt utfordrer-stempelet ennå, men det er likevel sånn at Dutty har noe å leve opp til, ikke minst etter «Hallo» med Isah.

Det høres ikke ut som det stresser ham akkurat. På «EXXX» fortsetter Dutty i det samme sporet som tidligere, han synger/rapper som en norsk Future, det er rus, dameproblemer, en følelse av distansert utenforskap: «Vi trenger ikke noe oksygen /Baby lukk vinduet». Det er et pessimistisk syn på frihet som kommer til uttrykk, det er friheten til å velge om man vil kveles eller fryse i hjel. Og har han ikke rett? Er det ikke litt sånn?

SASSY 009 – Are You Still a Lover

En gang i fremtiden, når SASSY 009 har blitt verdenskjent for sine syke gitarsoloer, blir du kanskje spurt av din Quizrobot700 om hvilken Sassy-låt som var den første med gitar. «Are You Still a Lover», svarer du da fornøyd, fra den svevende rullestolen din i 1000ende etasje på Amazon Oslo City-bygget.

Hannah Diamond – Invisible

Hannah Diamond fortsetter å være den viktigste, 28 år gamle tenåringsdivaen i verden. Hvorfor er det ingen norske managere som har tatt en jente med flat stemme, hevet henne i studio og fått typ Fakethias til å prodde henne noen eklektiske bubblegum bass-bangers? Dette er HELT uforståelig for oss. Hvis vi hadde vært managere hadde vi vært millionærer. Og betalt musikerne våre det de fortjener.

Les også: Jan Bøhler med ny musikkvideo