VIDEOPREMIERE: Broen lurer på hvordan man finner seg selv i kapitalismen

Bli med en forvirret dame på karaoke i den nyeste musikkvideoen til Broen.

b
a

De tidligere Årets Beste-nominerte musikantene i Broen er endelig aktuelle med ny, skranglete og merkelig popmusikk. DO YOU SEE THE FALLING LEAVES? spør de i tittelen på sitt tredje album, som også er navnet på en av låtene. Låta har fått en tilhørende musikkvideo.

Og når låta nesten er NI minutter lang kan en slik video nesten føles ut som en hel kortfilm.

Når kommer deres 25-minutter lange LHBT-prog-epos?
– Er det en bestilling? Vi tar imot! Yes, låta er lang, det var så mye å si om temaet. For oss handler låta om å finne seg selv i den kaotiske strømmen av distraksjoner vi har rundt oss til enhver tid. Alle fristelsene! Om hva er det å være menneske i et kapitalistisk samfunn som drives av harde økonomiske interesser, isteden for andre ting vi mennesker også har store behov for. Som tid til å oppleve verden og jorda og naturen rundt og se den på våre egne premisser, og tillate oss å være oss selv, uansett hva det betyr. Bare være, liksom. Videoen er en tolkning av dette, og et samarbeid med, Martine Skogstad, som gjorde en sinnssyk innsats! Synes den ble rå.

Det er en stund siden vi har pratet med dere, så helt generelt: hva skjer?
– To av oss i bandet har jo nettopp fått barn, så det siste året har vi prøvd noe nytt – å ta inn vikarer. Først tenkte vi at «nei det vil vi aldri gjøre», men så tenkte vi at vi kanskje kunne få noe kult ut av det, vi kjenner jo så mange fantastiske musikere. Først skal vi spille en releasekonsert i Oslo på Blå, som arrangeres av selveste Oslo World. Vi har villet gjøre noe sammen med dem lenge, konteksten har jo mye å si når man går på konsert.

Hva er konsertplanene fremover?
– I løpet av høsten skal vi også spille i London på Shacklewell Arms, Iceland Airwaves, der babyen skal være med og treffe slektninger, på Tyven i Trondheim og Hulen i Bergen i slutten av november. Etter jul blir det også litt av hvert. Vi vil jo også VELDIG gjerne fly så lite som mulig til neste år, men håper vi skal få til en del turnering likevel. Noen av våre rullerende musikalske frender det siste året er og skal bli; Øystein Aarnes Vik, Christian Winther, Henrik Lødøen og Peder Simonsen.

I 2015 sa dere til oss at dere ville spilt med Paul Simon om dere ikke hadde spilt i Broen. Har dere skiftet mening siden den gang?
– Hehe. Det hadde fortsatt vært kult om Broen var bandet til Paul Simon en gang. Kanskje vi kan lage cover av hele Graceland-plata og sende den til ham. Men det er det sikkert mange som har gjort.

Les også: 15 på gata: Vi spurte folk om deres verste dørvakt-opplevelse

Hva er det beste som har skjedd bandet i det siste? Bortsett fra at dere har fått en baby sammen, da.
– Å slippe denne plata! Det føles veldig digg å ha den i verden. Og å begynne å jobbe med Katherine, Eivind og Anders i Artist Vision det siste året. De er rett og slett helt gull, gode, omtenksomme mennesker!

Helt til slutt må vi bare sjekke ståa i norsk synth-tidsånd: kan en synth bli FOR feit?
– Nei?? Jeg så den nye promovideoen for Moog One, en 20 minutter lang episk kortfilm med folk som spiller på den og snakker om hvor kul den er. Vi har egentlig ikke brydd oss så mye om tjukkheten i synther før, har spilt på Microkorg og OP-1, som begge er digitalsynther og ganske tynne. Men begynte å høre på Isao Tomitas arrangementer av Debussy, bare masse synth, på grunn av den Moog-videoen, og det er bare helt fantastisk. Både feite og tynne synther sammen, da, så det må være en balanse her.

Les også: Søndag Summarum: Espen Ottosen skriver om sex, Espresso House er onde og P3 prøver seg på memes