Stordalens 10 bud for å lykkes

Dette er Petter Stordalens nøkkel til suksess – tror vi.

b
a

I dag ble det kjent at milliardær Petter Stordalen – mannen som bare er ett nasjonalt traume unna å bli Norges første president – går inn på eiersiden i det svenske reiseselskapet Ving. «Dette er kultur!», ropte han på pressekonferansen, og siktet sannsynligvis til at folk smilte og klappet i hendene. En enkel mann, Stordalen, men han oppnår resultater, han gjør jo det. Når var siste gang du kjøpte et svensk reiseselskap?

I den anledning delte VG.no en artikkel med overskriften «Stordalens ti bud for å lykkes». Saken ligger dessverre bak betalingsmur, så vi får velte oss i mislykketheten også i tiden fremover. Trodde vi.

Redaksjonen har nemlig fått tilgang til en håndskrevet lapp som ser ut til å være et røft utkast til Petter Stordalens ti bud.

DETTE er den eneste måten å lykkes i livet.

1. HOLD DEG LANGT UNNA DEN ISLAMSKE STAT

FOTO: Citycon/Wikimedia

DENNE GOES WITHOUT SAYING, OG NETTOPP DERFOR KAN DET IKKE SIES OFTE NOK. HVIS DU ROTER DEG BORTI DEN ISLAMSKE STAT ER DU SÅ GODT SOM FERDIG. KALIFATET ER FOR TIDEN UNDER STERKT INTERNASJONALT PRESS OG EN BITTER LEDERSTRID SKAPER URO INTERNT. DETTE GIR DÅRLIGE VILKÅR FOR DET DU SKAL, NEMLIG Å BLI DEN BESTE UTGAVEN AV DEG SELV.

2. HA STORE MUSKLER

Foto: News Öresund/Mandus Örarbäck och Nicklas Bunck Sörensen Andersen

NÅ SKAL JEG FORTELLE DEG EN HEMMELIGHET: STOR FYSISK STYRKE ER IKKE BARE EN FORDEL NÅR MAN SKAL FRAKTE SUPERTILBUD PÅ ALLE 1,5-LITERSFLASKER FRA GRANS OG COCA-COLA HJEM, DET ER OGSÅ EN FORDEL NÅR MAN SKAL LØFTE STORE SEKKER MED LEDERSKAP OG UTVIKLING. Å OPPNÅ SUKSESS MED SPAGETTI-ARMER OG FYRSTIKKLEGGER ER EN THING OF THE PAST. I 2019 ER RÅ STYRKE ENESTE VALUTA.

3. SE FOR DEG SELV MED ENDA STØRRE MUSKLER

FOTO:Jarle Vines/Creative Commons Attribution Sharealike 3.0

DET HANDLER OM Å SE FOR SEG DEN BESTE UTGAVEN AV SEG SELV.

LES OGSÅ: De beste selvhjelp-sitatene fra Stordalens «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet»

4. ALLIER DEG MED ET KJENDIS-DYR

FOTO: Kjetil Ree/Wikimedia

HAVNESJEFEN, JULIUS, KEIKO, HVALDIMIR, BRENNPUNKT-GRISEN. DET EKSISTERER ET MAKTVAKUM I NORGE SOM VERKEN POLITIKERE, FAGFORENINGER ELLER NÆRINGSLIV KLARER Å FYLLE. DET VAKUMET FYLLES MED JEVNE MELLOMROM AV DYR SOM PÅ GRUNN AV SINE ARTIGE EGENSKAPER OG SÆREGNE MEDIETEFT SEILER FREM SOM OFFENTLIGHETENS ALLER MEST YNDEDE SAMTALEEMNER. DISSE DYRENE KAN MED FORDEL BRUKES SOM TRINN PÅ STIGEN MOT SUKSESS.

5. SØRG FOR AT FIENDENE DINE BLIR CANCELLED

FOTO: Tore Sætre/Wikimedia

EN KLOK MANN SA EN GANG TIL MEG: BORTSETT FRA DEG SELV ER DINE FIENDER DINE VERSTE FIENDER. JEG HATER FIENDER. DE STÅR GJERNE MELLOM DEG OG DET FORJETTEDE LAND OG GLISER SINE SLESKE GLIS. I HENDENE HOLDER DE SVERD OG FRA MUNNENE STRØMMER DET UKVEMSORD OG RESONNEMENTER SOM GIR ANGSTEN DIN NÆRING. INGEN GRUNN TIL BEGEISTRING, ENIG I DET – MEN HELLER INGEN GRUNN TIL PANIKK. HER KOMMER ET LITE TIPS FRA EN GAMMAL RØVER: KJØR EN LITEN INTERNETT-BASERT KAMPANJE FOR Å CANCELLE DINE FIENDER. PÅ ET ELLER ANNET TIDSPUNKT HAR FIENDEN DIN LEDD AV FEIL VITS, ARGUMENTERT FOR FEIL REGIME I SØR-AMERIKA ELLER IKKE MENT AT AVKOLONISERING AV AKADEMIA ER DEN MEST PRESSERENDE PROBLEMSTILLINGEN I EN TID DER VIRKELIGHETEN SMULDRER OPP, SAMMEN MED RASJONALITETEN OG DET SKINN AV ORDEN SOM SAMFUNNET VANLIGVIS HAR HATT. DETTE KAN DU DRA NYTTE AV!

Les også: Kontaktannonse: Rik serber søker kone

6. DU SKAL IKKE SLÅ I HJEL


FOTO: Coxit PR/coxit.no/Wikimedia

BIBELEN ER KANSKJE IKKE EN HELLIG BOK, MEN DET ER EN SABLA BRA EN. HER KOMMER ET RÅD FRA 1-ER’N. MED MINDRE DU SELV ER I UMIDDELBAR LIVSFARE ER DET EN DÅRLIG IDÉ Å FAKTISK DREPE NOEN. UNNTAKET ER HVIS DU HAR MYE MAKT FRA FØR, MEN DA HAR DU ALLEREDE SUKSESS OG DA ER IKKE DENNE LISTEN RELEVANT FOR DEG UANSETT.

7. VÆR IKKE REDD FOR Å SPØRRE OM HJELP

FOTO: Kenneth Hultgren/Wikimedia

OG JO HØYERE DU ROPER, DESTO MER HJELP FÅR DU. HVORFOR TROR DU JEG GAULER OG SKRIKER HELE TIDEN? DET ER IKKE BARE ROP, DET ER ROP OM HJELP.

8. HA EN MILLIARD KRONER

FOTO: Anna Sigvardsson/Svenska mässan/Wikimedia

LESS IS MORE, GRABBEN. DET ER IKKE NOE POENG Å HA VELDIG MANGE MILLIARDER – DE FLESTE KLARER SEG MED BARE ÉN. PENGER ER IKKE DET SAMME SOM SUKSESS, MEN ER ET VIKTIG MIDDEL PÅ VEIEN MOT SUKSESS (Å VÆRE DEN BESTE UTGAVEN AV SEG SELV).

9. SJEKK TWITTER HVERT TIENDE MINUTT

FOTO: Ung Företagsamhet/Flickr

HVIS DU IKKE ER OPPDATERT PÅ DEN SISTE MORALSKE PANIKKEN FRA AMERIKANERE MED TWITTER-BIOER SOM «BI, ACTIVIST, COMEDIAN, VIDEO ESSAYIST, VIDEO GAME DEVELOPER, COLUMNIST, THEY/THEM» … ER DU DA I DET HELE TATT ET MENNESKE? TENK OM DU PLUTSELIG BEFINNER DEG I EN NETWORKING-SITUASJON DER DU IKKE HAR DET WOKESTE, MEST ENDIMENSJONALE OG FORDØMMENDE PERSPEKTIVET PÅ GJELDENDE POLITISKE KONTROVERS? VI HAR ALLE VÆRT DER, OG DET ER ET MARERITT. GJØR DET TIL EN VANE Å LA TOMMELEN VANDRE OVER SKJERMEN.

10. DELTA PÅ TV-NORGES FØRSTE DATE

FOTO: Tomas/Nordic Choice Hotels/Wikimedia

SELV ER JEG LYKKELIG GIFT MED GUNNHILD, MEN SIDEN DET BARE FINNES ÉN AV HENNE (INNTIL VIDERE) BØR DU INVESTERE DIN EROTISKE KAPITAL DATINGMARKEDET. SKAL DU FINNE KJÆRLIGHETEN I 2019 ER DET ÉN TING SOM GJELDER: Å DATE I ET TV-STUDIO SLIK AT HELE NORGE KAN LE AV DEG NÅR DU DRITER DEG UT. DETTE BYGGER KARAKTER OG ER OGSÅ BRA FOR LEDELSE. ETTER DETTE VIL DET ALDRI VÆRE SKUMMELT Å DATE IGJEN.

Les også: Åtte tegn på at Havnesjefen var tilknyttet IS