15 på gata: Vi spurte folk om deres verste dørvakt-opplevelse

Og svarene fikk oss til å tenke … at det kanskje ikke er dørvakta som er problemet?

b
a

Du møter dem på kveldstid der de står bredbent ved byens inngangspartier og vokter over klientell, profil og skjenkebevilling. De er muskuløse kropper, pakket inn i et beskyttende lag fett, som igjen er dekket av funksjonelt sort tøy. Øynene er årvåkne, de spør om å få se legitimasjon. Dette er dørvaktene. Og de virker kanskje litt kjipe der de står og sperrer for inngangen til stedet akkurat du hadde blinket deg ut som et passende sted for å sosialisere, ruse deg og flørte med mennesker som er mottakelig for sånt, i alle fall på den tiden av døgnet vi snakker om her.

Vi ventet til det ble mørkt og så dro vi ut i Oslo og spurte folk om deres verste dørvakt-opplevelser. Men er det egentlig dørvaktene som er problemet?

LES OGSÅ: Et album for deg som ikke drar på byen selv om det er lørdag

Tina (29)


– Det må ha vært dørvakta som gikk rundt med en pistol og lekte gangster. Vi visste ikke at det var en lekepistol, men han siktet mot oss og de andre gjestene inne da vi stod i køen. Da vi kom inn begynte han å piske oss med en pisk.

Emilie (30)


– Ble nektet inngang på et utested i Bergen fordi jeg var fra Østlandet. Og så ble jeg slått ned fordi vi begynte å slå en annen kar på gata.

Trond (59)


– Å ikke komme inn. Uten å ha drukket en eneste øl.

LES OGSÅ: Er det mulig å krysse et land i en helt rett linje?

Nikolai (31)


– Jeg ble kasta ut en gang fordi jeg var «for full». Uten å ha drukket.

Ella (16)


– Var på en U18-konsert, 15 år og superhypa. Vakten trodde vi var fulle, tok oss med ut av køen og ringte foreldrene våre som måtte forsikre ham om at vi var helt edru. Vi kom 15 minutter for sent til konserten.

Markus (18) 


– Ble truet med å bli slått ned fordi jeg ser så sterk ut.

Sofie (24)


– Aldri hatt en dårlig opplevelse. Alle er hyggelige. Når man hyggelig, er folk hyggelige tilbake.

Siv (23)

– Var 17, og viste fake leg. Idet jeg gikk forbi dørvakta tok jeg telefonen og sa mitt eget navn, og det stod et annet navn på legget jeg viste. Jeg dreit meg ut og ble sendt ut fra utestedet.

Henrik (25)


– Dørvakta på Elsker sa jeg kunne komme inn om jeg ble med ham hjem etter stengetid. Da viste jeg ham VIP-passet mitt og bare: «bitch, please!!».

Stine Maria (26)


– Jeg ble lurt. Han sa jeg så beruset ut og ba meg drikke vann og gå tre runder rundt kvartalet. Jeg gjorde som han sa, men jeg kom ikke inn etterpå likevel. Så jeg ble litt lurt.

Anniken (24)


Jeg betalte 20.000,- kr for et VIP-bord på NOX. En kompis fant ikke veien derfra til do, og spurte vakta, som svarte «Den får du finne selv!!!!». Kompisen min ble oppgitt og det endte med at han ble klaska rett i bakken. Vi fikk en champagneflaske i oppreisning til neste gang vi kom til NOX.

LES OGSÅ: Nekrolog: Vegard Harm (1996 – 2019)

Halvtan (31)


– Ble kastet ut fordi jeg rotet så mye at det sjenerte de andre gjestene.

Tida (23)

– Forrige helg kom jeg ikke inn på Kasus fordi jeg holdt en Pepsi Max-boks i hånda.
Da kalte jeg ham for en rasist og dro.

Elise (23)


– Jeg og jentene var på Heidis, og alle hadde hengt jakkene på samme tag. Vi ble tatt med på bakrommet og avhørt i 30 minutter for å bevise at jakkene tilhørte oss.

Dina (35)

– Jeg ble tatt med fake leg. Dørvakta sa at om jeg sugde ham kunne jeg komme inn på utestedet han var vakt på hver helg helt til jeg ble 18. Jeg gikk bare hjem.

LES OGSÅ: De stusseligste måtene kjendiser selges til bedrifter