Nordmenn reagerer sterkt på musikk som er Best Akkurat Nå

Jouska, Aiming For Enrike, Eir, Broen, Moyka og Have A Nice Life er bare noen av artistene som har laget den beste musikken denne uka.

b
a

Hver uke legger NATT&DAGs musikkredaksjon til rundt ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Jouska – Beverly Mind

Det er godt å se at en av fjorårets beste filmer, Mandy, blir husket med referanser både her og der, blant annet i Jouskas siste singel. Science fiction-pop av ypperste kvalitet, som alltid.

Gang Starr – Bad Name

Surmaga gæmlis-rap som handler om at unge rappere ikke tar hiphop seriøst nok er ikke akkurat det mest sjarmerende her i verden. Men vi gjør et unntak når det kommer til Gang Starr. Tidligere i høst kom den første Gang Starr-låta på 16 år, J-Cole-gjestede «Family and Loyalty». I dag dukket «Bad Name» opp på strømmetjenestene sammen med nyheten om at duoen, som består av DJ Premier og avdøde Guru, snart slipper et helt album – det første siden The Ownerz fra 2003. Og det er ikke spessielt fornøyd med utviklingen siden den gang.

Guru rapper fra grava:

We all know that the game has changed
It’s crazy out here, rap’s got a bad name
Think about it, what if bling never happened?
And the true artists were gettin’ rich from rappin’

Litt for strengt for vår smak, men Guru er fortsatt Guru og DJ Premier er definitivt fortsatt DJ Premier, selv om han har rukket å bli 53. Når eldgamle (og/eller døde) hiphoplegender lager musikk er det som regel ikke like fullt av magi som det de gjorde på 90-tallet, men etter å ha hørt både «Bad Name» og «Family and Loyalty» er det absolutt lov å ha forventninger til One Of The Best Yet, som albumet heter. 1 november får vi vite om de innfris.

Les også: Daufødt: – Vidar Kleppe kan dra tilbake der han kommer fra