Best Akkurat Nå Igjen: FOR en dag for ny musikk!

Rafi, Angelo Reira, David Grytten; Isah, Sandra Kolstad, Jon Fosse (!), Charli XCX, EMIR, Jelassi, Philip Emilio, Z.E, Lil Halima, ++++ er Best Akkurat Nå!

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

LES OGSÅ: AI-generert frijazz og metal høres helt sinnssykt ut

Rafi, Angelo Reira, David Grytten – Knekker koder

Det er så fuckings (!!) deilig med et norsk rapprosjekt som er så gjennomført som denne d’Angelo-utgivelsen! Alt fra cover-arten til lydbildet; besetningen, låtene, og ikke minst lengden (seks låter + to skits) er midt i blinken og for øvrig helt på merket. I tillegg til en god dose musikalsk talent trenger man god smak – og litt gangsyn rett og slett – for å lage noe som er overlesset og der ingenting likevel føles overflødig.

På «Knekker koder» rapper Rafi om å ha tynne armer og Angelo Reira rapper som han alltid gjør: som om han er et slags apparat som kontinuerlig produserer rap, og der den eneste manuelle innstillingen er volumet. Legger man øret mot munnen hans mens han sover hører man sannssynligvis – på nesten umerkelig volum – noe om damer, gelt, en toker, rusmiddelambivalens.

Den 20. september gjester d’Angelo-gutta Klubb Verdensstjerne på Blå.

Charli XCX – Silver Cross

Den beste popen i verden akkurat nå lages av Charli XCX. Album ute i dag!

Philip Emilio, Cherrie – Glad i deg

Nora Collective-fløtepusen Philip Emilio er ute med albumet Iris i dag. På «Glad i deg» har han fått med seg skandinavias R&B-dronning Cherrie. Det mest oppsiktsvekkende med albumet er likevel side 2, som består av fem «podcaster» med henholdsvis Kjartan Lauritzen, Marlon Langeland, Kaveh Rashidi, Tinashe Williamson og Mona Berntsen. Ganske fucka.

LES OGSÅ: Jimi Somewhere blir deprimert av å drive business

Sandra Kolstad, Jon Fosse – Haustdag

Dagens mest spesielle utgivelse? På albumet Elv på himmelen har Sandra Kolstad tonesatt 12 dikt av Jon Fosse og fått med seg en lang rekke av Norges beste stemmer til å fremføre dem. På «Haustdag» står Sandra Kolstad for syngingen helt selv, og det er det vi liker aller, aller best. Og nå skal vi si noe som egentlig ikke er greit å si lenger i 2019: Litt Twin Peaks? =)

I morgen spiller hun konsert som del av Nieu Festival, og det er HELT GRATIS.

Isah – Rodeo 

sukkerspinn & hodepine (del 2)! Isah lager musikk som i det ene øyeblikket er av internasjonal klasse og i det neste bare er vanlig bra. Likevel sitter vi med en følelse av at det er en strek han kommer til å tråkke over for godt ganske snart. Men ikke helt ennå, for Isah har laget bedre låter før enn dette. Kanskje er det en snål ting å mene, men vi liker Isah bedre med SDKT-kompisene (Dutty Dior, ProllyNah, Philip Emilio) enn når han henger med Karpe.

LES OGSÅ: AI-generert frijazz og metal høres helt sinnssykt ut