Balsam for sjela og evig mørke: Denne musikken er Best Akkurat Nå

Fieh, The Switch, Larsiveli, Mayhem, Angelo Reira og Martin Hazy er bare noen av de du finner i denne ukas spilleliste.

b
a

Hver uke legger NATT&DAGs musikkredaksjon til rundt ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Fieh – Doyuwanna

Den etterlengtede fullengderen fra landets beste neosoul-gruppe kom akkurat før vi holdt på å sprekke av nysgjerrighet, og inneholder noen duggfriske, nye låter ved siden av singlene vi allerede har spilt i hjel i et par år, som «Doyouwanna». Den smyger seg inn mot slutten av andresiden (hvis du hører på den knæsj oransje-gule vinylutgaven) og representerer den noe mørkere og rarere siden av den ellers lyttervennlige oktetten. En av årets friskeste utgivelser. Nesten som … En nyåpnet brus …!

The Switch – This is Not Nothing

Kan én fredag holde to såpass flotte albumutgivelser, såpass mye lys, såpass mye varme? Birds of Paradise er akkurat så trøstende, kremete og livsbejaende de tre foregående singlene har gitt forventninger om. Ikke er det bare beroligende jamming på sommerakkorder, men også alvorlig catchy refrenger inniblant, som i denne låta. Her er det også med en helflott Steve Hackett-aktig gitarsolo, selv om de i stor grad har byttet ut slike påfunn til fordel for myk «ooo»-ing. Vi er svake for det, og det er dere også.

Les også: De dummeste spillene du MÅ spille i høst

Mayhem – Of Worms and Ruins

Ny Mayhem … Yess …

Les også: Disse i norsk offentlighet stod DESSVERRE ikke akkurat der hvor synkehullet på Helsfyr oppstod