Store smil, ny musikk

For musikkbransjen er livet enkelt, den slipper ny og bra låtmateriale hver fredag. Broen, Bibio, Megan Thee Stallion, Bon Iver, Cashmere Cat, Trippie Redd, Playboi Carti, Vnko, Kapteinen og Lil Tjay++++er Best Akkurat Nå.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

LES OGSÅ: Guide: Tilfluktsteder rundt Øyafestivalen

Vnko, 4evi – Sett & Hørt

«Gutta tjener raske de er ikke redd foreldre», er en bra linje.

Kapteinen – Illusjon 

Kapteinen er et godt eksempel på at rappere i 2019 ofte har bedre popsensibilitet enn pop-artistene selv. I likhet med mange andre lager Kapteinen små artige melodier, som er lette å huske og enkle å nynne på. Samtidig lager popartistene låter der melodien skifter sånn tre ganger i løpet av låta, for å synge med må man faktisk være flink til å synge, og dessuten er det altfor mye «mektig» perkusjon og blåsere eller hva faen. No cap!

Broen – LINES

Tiden går fort, og Broen er blitt veteraner. Allerede i 2014 ble de nominert til Årets beste live av et slags utelivsmagasin kalt NATT&DAG, og tre år senere ventet nominasjon for Årets beste musikk. Her er en låt som muuuligens er inspirert av Indias trange gater, både når det kommer til stressnivå og selve vokalstilen. Deilig orgel!

Lil Tjay – F.N.

I løpet av året har Lil Tjay fra New York seilet opp som den beste post-Lil Durk-rapperen. For alvor slo han gjennom med gjesteverset på Polo Gs fantastiske gangsterballade «Pop Out». Når Polo G remixet låta tok en seg i å savne Lil Tjays autotunede og nasale, plagede stemme, og det sier ganske mye når det var Lil Baby og Gunna som sto for gjesteversene. Låta «F.N» er fra mixtapen F.N – hans første litt lengre utgivelse (om det er en rettferdig måte å omtale en seks spor lang EP på). «F.N» er dessverre den eneste helt nye låten, og prosjektet fremstår mer som drevet av ønske om publisitet enn noe annet, men så fikk du det som du ville da lille Tjay, for her sitter vi og anbefaler låta di.

Trippie Redd, Playboi Carti – They Afraid Of You

Playboi Carti her, herregud.

LES OGSÅ: Festivaltriksene du trenger på Øya 2019