Påminnelse: Amazon har en Twitter-hær av fornøyde ansatte

Nettgigantens lojale ansatte patruljerer Twitter for å forsvare arbeidsgiveren.

b
a

Amazon har ikke et spesielt godt rykte for tiden. Nettbutikken har fått kritikk for en rekke ting, blant annet arbeidernes elendige arbeidsvilkår, måten de utkonkurrerer mindre butikker og at Amazons smarthøyttaler Echo hører bedre enn de bør. Bernie Sanders har også gjort kritikk mot Amazon og eier Jeff Bezos til en sentral del av valgkampanjen sin.

I dag har en svært spesiell tråd på Twitter minnet mange på hvor langt Amazon er villige til å motarbeide all den dårlige omtalen. Firmaet har nemlig en slags Twitter-hær som oppfører seg som blandinger av slaver, PR-folk og boter. Herlig.

Les også: 8chan-eierens spinnville Youtube-kanal

Da et av varehusets Twitter-profiler, @amazonnews, skulle fortelle hvor bra det egentlig er å jobbe hos Amazon, reagerte Diana Wilde (@rulesObeyer) på følgende måte:

Det er selvsagt ikke uvanlig at store firmaer prøver å rette opp sitt dårlige rykte og at de blir arrestert på det. Det som er uvanlig er det som skjedde etterpå. Wildes tweet fikk nemlig svar av flere kontoer (med få følgere) som alle hadde Amazon Ambassador i navnet sitt og Amazons smil som cover photo.

Les også: Dette er 2019: Instagram skjuler likes i seks land!

De påstod alle at de var Amazon-arbeidere som ville nyansere det dårlige ryktet til arbeidsgiveren sin, og at de gjorde det helt frivillig.

Det er ikke første gangen Amazons lojale ansatte har tatt arbeidsgiveren i forsvar. Techcrunch skrev for et år siden om kontoene, som til tider kan virke som boter, og hvor mye de elsker jobben sin. Også The Guardian har skrevet om de påfallende like kontoene som virker som mediastrategi som startet i fjor.

Det er vanskelig å se for seg at strategien vil gjøre stort annet enn å slå tilbake på kjeden. Vi gleder oss allerede til å se hva slags Black Mirror-aktig strategi Amazon velger for å slå tilbake på den dårlige omtalen dette får.

What a time to be alive!

Les også: Fremtidens lure-apper