Faktisk helt sant: Foucault trippet med hippier i Death Valley

Alle filosofistudenter har hørt om Foucault. De fleste rusliberale filosofistudenter (flertallet?) har også snublet over den mytologiske historien om at den store franske tenkeren visstnok dro til California og spiste syre med hippier i Death Valley i Mojaveørkenen. Fortellingen er kanskje den mest kjente av en rekke anekdoter om frimodige filosofers eventyr, og mange tviler på om den er sann. Dette er en historie av typen som fremstår naturlig overdrevet, som om enkelte elementer er lagt til eller forskjønnet for at anekdoten skal bli kulere. Kortversjonen er at Foucault i 1975 reiste til California, og tilbrakte tid i områdets homomiljø […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X