Rapport fra Sverige: Denne øl-etiketten er FOR KOSELIG for Systembolaget

Hahaha.

b
a

Sverige er et koko-land og en sirkus-stat. Ikke minst er det et ubehagelig speilbilde av oss selv. Når vi kritiserer svenskene for noe rart de gjør kritiserer vi egentlig oss selv. Men fuck det. For hva i helvete er det de har funnet på  da?

Great fucking news: det Kalmar-baserte bryggeriet Ängöl får ikke lov til å selge sommerølen sin på Systembolaget fordi etiketten forestiller «et uppklätt sällskap som leds av en man som spelar fiol.»

Enda mer graverende er det nok at  «I bakgrunden syns personer i björkrispyntade roddbåtar på en sjö.»

Ifølge systembolaget spiller etiketten på en «drömsk sommerkänsla». Hva skulle den gjort i stedet?  … Spilt på en «hatfylld helveteskänsla»? Eller hva *kremt* med «ghettofisert sharia»? Én påtent bil og 300 skyteepisoder i året takk!

Her til lands har også alkoholen gjort sitt for å forkrøple sunne ungdomssinn. Inntil i fjor var Tuborg-boksen preget av subtile relieffer av skumle ungdoms-ting som hodetelefoner og gitarer. Men var det like ille som en etikett med et maleri av en idyllisk sommerdag? Vi er fan inte säker.

LES OGSÅ: Hvorfor er pizzarestauranten Teatro så opptatt av 69?