Best Akkurat Nå Best Akkurat Nå Best Akkurat Nå Best Akkurat Nå

Charlie XCX, Bob Hund, Ung Süss, Jimothy er bare noen av artistene som er best akkurat nå.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

LES OGSÅ: Guide: Her er menneskene du møter på 17. mai-frokosten

DJ Tunez, Oxlade – Causing Trouble

Det er mange gode måter å feire 17. mai på. Å høre på deilig nigeriansk afropop er en av dem.

Bob Hund – Enhörning med to horn

Skandinavias ledende, proggete indieband er ute med nytt album! Den nordiske melankolien i synth-melodien er så sterk at vi vurderer å være triste på 17. mai. Dessuten spiller de konsert på Rockefeller i kveld, som du kan dra på hvis du synes festen vår på Skaugum virker for skummel.

Ung Süss – TingTang (Venner3000 X OWS)

Ung Süss er en av mange bra rapartister fra Stavanger fra tiden. Med seg har han Venner3000, som i 2017 så ut til å ha en greie på gang med fengende låter som «Dop På Coop» (også med Ung Süss, pluss Kapteinen) og «Flexe Abz» som var litt 80-tall, litt SOB x RBE, litt norsk ironi-rap. Apropos ironi: De siste årene har en stadig mindre subtil lek med harry-begrepet preget en hel underskog av norsk rap. På «TingTang» er det gjort helt eksplisitt: Refrenget går «Eg ringer Ronny, ska te Thailand!». Men hvor lang tid tar det før kødd med klasse- og smakhierarkier blir kjedelig? Det er kanskje ikke lenge til – men lenger enn de 3 minuttene og 36 sekundene «TingTang» varer.

LES OGSÅ: Hvorfor kommer det plutselig så mye bra hiphop fra Stavanger?

Manuel Fischer – Sci-fi Breaks from the Rabbit Hole

Til når 17. mai-melankolien treffer i 19-draget.

Lil Sheik – On Fire (feat. Omb Peezy)

Det er helt umulig å se for seg at verken Lil Sheik eller Omb Peezy i det hele tatt vet hva 17. mai er. Hva denne dagen betyr for her på dette langstrakte bjerg. Og det merkes. «On Fire» passer veldig dårlig til Norges nasjonaldag. Men det er litt morsomt å se for seg «Ja, vi elsker …» er byttet ut med:

«I’m strapped up, ready for war, who gon’ ride?
A lot of n***** said they wolves and they lied
All my young n***** know it’s homicide
I seen so much shit, I’m traumatized»

Jaja, i en parallell dimensjon, I guess.