Bergenske ekser, stavangersk sjalusi, amerikansk rap – og alt annet som er godt

Det er fredag, og det betyr at spillelisten vår på Spotify er oppdatert med den beste nye musikken. Med SINDIO, Kapteinen, Whalesharkattacks, Ellen Ailien, Lil Tecca, Polo G, Anuel Aa +++++

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

LES OGSÅ: Anmeldelse: James Ferraro lager lyden av sci-fi-undergangen

Sindio – Glemmer mine exer

Musikk fra Bergen. Du tror du er lei av det, helt til det ut av det blå kommer en ny artist, gruppe eller kanskje til og med et kollektiv og minner deg på hva regntunge skyer, smau og vetta-faen gjør med et ungt musikersinn. Skjønt, helt ut av det blå kom denne strengt tatt ikke. På tampen av 2018 slapp nemlig Sindio den nesten like fine låten «Reint laken». Men ikke like fin som denne. For med «Glemmer mine exer» har R&B-trioen fra Bergen har laget den beste låta om Eksen siden Rae Sremmurds «My X».

WHALESHARKSTTACKS – Rich People Taste

Pumpeorgelets melankoli kjenner ingen grenser, og det gjør ikke enmannsbandet WHALESHARKATTACKS heller. Siden den selvtitulerte albumdebuten i 2017 har Viviana Vega vært en synlig figur i Norges knøttlille backingtrack-scene, sammen med blant annet Trist Pike og Eric Ellectrick. Hun er kul som Axl Rose og iskald som en 80-talls-synth, men inviterer oss med «Rich People Taste» inn i en varmere del av hennes musikalske potensiale.

Kapteinen – Mr. Fantastique

Fra før har ikke Kapteinen mye mer enn en håndfull gjesteopptredener på Spotify-singler tilhørende medlemmer av den bugnende og stadig voksende Stavanger-undergrunnen, hvis vi holder Soundcloud-profilen med bare et par hundre følgere utenfor. Likevel har det knyttet seg forventinger til den unge siddisen. Innfris de? «Mr. Fantastique» er hans første egne låt på Spotify. Den er catchy, oppløftende og, tja, litt barnslig i uttrykket – på den måten traprap har utviklet seg de siste årene gjennom artister i skjæringspunktet barnestjerne/veldig ung-rapper/artister som påstår at de ikke bryr seg om sjangre og er like inspirert av Justin Bieber og Jay-Z. Tenk Lil Mosey, Lil Tjay eller Lil Tecca.

Lil Tecca – Ransom

Apropos Lil Tecca.

Polo G – Deep Wounds

Dette er slik ballader skal låte i 2019.

LES OGSÅ: Smil & Gift møter Sigrid Bonde Tusvik