Mann solgte førsteutgaven av «Burzum» for $1500 etter å ha vunnet den av Varg Vikernes i et Jeep-kappløp

Black metal-pionéren sier han ikke forventet å vinne, og at det er befriende å gi fra seg albumet.

b
a

I en video på den drapsdømte black metal-musikerens youtube-kanal, «Varg vs Nathan (A MANLY DUEL!)», filmer Vikernes seg selv kjøre fra 0-100 km/t med sin sovjetiske Jeep fra 1988. Etter en diskusjon Vikernes hadde på internett med en person kalt Nathan om hvilket politisk system som produserte de beste firehjulstrekkerne bestemte de seg for å avgjøre det hele med et kappløp.

Les også: Hjemme hos: Mayhem, verdens viktigste blackmetallband

Dersom Nathans bil kom fortere opp i 100 km/t enn Vikernes’ 16 sekunder («can you beat that, dude?!), skulle han få Vikernes’ egen kopi av debutalbumet til Burzum fra 1992.

Nathan vant, og solgte senere CDen via Discogs for $1500 (i underkant av 13.000 kr), som ble nettsidens 19. dyreste handel i januar. Dette var Vikerkes’ egne, signerte, kopi han fikk fra Øystein Aarseth. Dette melder Punknews.org.

Varg Vikernes har det siste tiåret tillagt seg en noe corny livsstil som i all hovedsak går ut på å leve selvstendig og å få mange barn, godt dokumentert gjennom vlogging på Youtube. I en video fra i sommer viser han frem albumet Nathan har vunnet, mens han reflekterer over forholdet sitt til Burzum. Han beskriver prosjektet som «a painful past in a reeking bog» det tok ham mange år å komme ut av.

Burzums siste album, The Ways of Yore fra 2014, sammen med hans hans siste singel «Thulean Mysteries» fra 2015, føyer seg inn i rekken med etterkommere av den primitive «middelaldersk dungeon synth»-stilen han dyrket da han satt i fengsel for å ha drept Mayhem-medlemmet Øystein Aarseth.

Videoen avsluttes med en tekstplakat:

«Bye bye Burzum. See the Sun rise and see her banish all the darkness of this world.»

Les også: Gaahl: – Jeg hører nesten bare på andre ting enn metal