SPILLELISTE: Best Akkurat … Nå Igjen

Lydsporet til våren er laget av FOAMMM, dragongirl, Ant Wan, VARG, Myra, Icy Arn, ProllyNah, Plaster På Såret, Larsiveli, Little Simz, AVGVSTVS, Pøsi, Sændy og Solange.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

LES OGSÅ: Skee Mask: – Jeg hater å spille alene, nervene fucker opp

dragongirl – never kill a boy on the first date

dragongirl fra Porsgrunn slo til med en av de råeste DJ-settene på en stund på NATT&DAGs Årets Beste Fest i januar, og nå har hun jaggu gitt ut noe av det vi fikk høre den kvelden på Ingensteds som EP – den første på Spotify. «never kill a boy on the first date» er i tillegg til et godt dating-tips, en seig og skummel låt. Det er hard og industriell techno som peker forover mot en kald og kynisk fremtid der roboter dreper mennesker på gøy og der de overlevende menneskene jobber i gratisaviser som ingen leser, bortsett fra én robot, som er interessert i kultur på grunn av en feil i maskinkoden, men som først og fremst leser gratisaviser for å finne ut hvilke mennesker som bør drepes først. Grøss! Skrekk! Gru! Håper ikke det skjer mens vi lever …

AVGVSTVS, Pøsi, Sændy, Nicknvck – En Som Meg

Ryktet sier at Ullern-rapperen AVGVSTVS jobber lenge med hver enkelt låt i studio, finpusser og perfeksjonerer sounden sammen med produsenten. Så det er altså derfor alle låtene høres så bra ut! Hvem skulle trodd? Denne gangen har Pøsi produsert, og han står også for refrenget, i tillegg får Sændy og Nicknvck tid og plass til å skinne.

FOAMMM – Rollerblades

FOAMMM er Oslos aller beste shoegaze-band, men har enda ikke gitt ut album. Det skal de gjøre noe med 26. april. «Rollerblades» er andre singel fra det kommende selvtitulerte albumet og viser i følge bandet selv en «drømmende» og «kraftfull» side av FOAMMM. Vet du hva annet som er drømmende og kraftfull? Fremtiden, vel! Den suger en til seg med kraften bare ting som enda ikke har skjedd kan ha. For det er litt sånne tanker man får av musikken til FOAMMM, man drømmer seg bort, fantaserer, gleder seg, dveler ikke for mye ved fortiden og nederlagene denne gjerne er asfaltert med. Apropos fremtiden: bandet feirer debutalbumet med en fest på Blå 16. mai. Wihu!

LES OGSÅ: Hva gjør folk som sitter alene med dataen sin på kafé? Og når gråt de sist?

Larsiveli – Forretninger

For tiden er det mange som diskuterer hvem som er Norges beste rapper. Som om rap er en slags sport, der en vinner kan kåres.  Heldigvis er hiphop mer subjektivt enn som så, men det er likevel fristende å komme med et innspill i debatten, om enn litt annerledes formulert: Larsiveli er en av de beste i Norge til å rappe. PreGame-produserte «Forretninger» er av de aller mest rappete låtene fra EP-en Tvilling som ble sluppet onsdag. Det er 2x vers med spytting, som finner en balanse med et refreng som er mer poppete, mer konvensjonelt, mer autotunete – og det er i akkurat det skjæringspunktet Larsiveli er på sitt beste.