L.U:N.A: – Musikken min er en blanding mellom Twilight, Friends og Modern Family

L.U:N.A. setter pris på ærlighet, kommunikasjon og sårbarhet, og er glad for at folk spør hvorfor hun har så rar tegnsetting i navnet. Tirsdag spiller hun konsert på Bortenfor!

b
a

Det har kommet så mye bra musikk fra Bergen at man skulle tro de begynte å gå tomme snart der borte. L.U:N.A har de siste par årene vist at det ikke er tilfelle, ikke i det hele tatt. Sangeren (eller er hun en rapper?) har gitt ut en strøm av såre, poppete singler de siste par årene. På den aller ferskeste, «Spesiell», har hun fått med seg Ullern-rapper og Best Akkurat Nå-favoritt AVGVSTVS.

Nå er 19-åringen snart klar med sin aller første utgivelse, men først må hun fullføre videregående, ta lappen og ikke minst feire russetid.

Men aller, aller først skal hun spille på Bortenfor!

LES OGSÅ: SPILLELISTE: Best Akkurat Nå

Gleder du deg til å spille i Oslo?
– Ja! Det er lenge siden jeg har spilt i Oslo. Jeg elsker Oslo! Det er bare så deilig å komme seg litt vekk. Jeg er jo fransk og er veldig ofte i Paris og liker at ting beveger seg. Men jeg kan ikke være der lenger enn én uke. Da blir det for mye. Jeg liker at Bergen er så rolig, jeg er allerede litt pensjonert, jeg går turer … Derfor er det digg å dra til Oslo og …

Føle seg ung igjen?
– Haha, ja! Jeg er fra Chamonix og ble sikkert født pensjonert.

Hvorfor bør man ta turen til Bortenfor på tirsdag?
– Det blir mye god stemning! Jeg har mye musikk på lager, så målet er å lage en liten fest på en tirsdag.

Hvordan hooket du opp med AVGVSTVS?
– Broren min Leo lager beats og så sendte han en beat til AVGVSTVS og så fikk jeg høre hva han lagde selv. Så ble jeg bare med egentlig. Han var her i Bergen noen dager. Første gang vi møttes var da vi gikk i studio. Det var veldig bra stemning, vi koste oss lenge i studio.

Hvorfor er musikk så bra?
– Fordi man kan drømme seg vekk, gå inn i et helt annet univers. Når jeg skriver musikk skriver jeg noen ganger et helt annet scenario, noe aldri som kommer til å skje. Man er på en helt annen planet. Hvis jeg er lei meg liker jeg å høre på upbeat-musikk. Musikk er sinnsykt viktig for alle i familien.

«Spesiell» med AVGVSTVS er jo ganske trist da?
– Den er veldig ærlig. Det er en trist tekst, men beaten er litt funny – det er morsomt å mikse de to sammen. Både jeg og AVGVSTVS følte oss veldig fri etter å ha laget den låten. Nå er vi ferdige med akkurat det kapittelet i livene våre.

LES OGSÅ: Solå: – Jeg har hjertesorg, men det er viktig for å skrive gode låter

Hvilket kapittel?
– Det er mange som hører på sangen og med en gang tenker forhold og hjertesorg. For meg handler det ikke om slutt på et forhold, men det har vært slutt på et slags forhold. Jeg har vært skuffet over at det ikke har vært bra nok kommunikasjon.

Driver du med rap eller sang?
– Jeg liker ikke å sette meg inn i en boks. Jeg har en ny sang som kommer den 22. mars, den er annerledes, litt mer pop, og så har jeg en sang som kommer litt senere som er mer Sushi x Kobe-vibes, nesten. Jeg vil gjøre forskjellige ting, jeg blir fort lei min egen musikk.

Er du lei av spørsmål om den rare tegnsettingen?
– Hehe! Vil du høre den korte eller den lange?

Den lange, vel! 
– Det er ikke så stor forskjell, men … Når jeg hadde «Eg er lei» på lager, lagde jeg og broren lagde en liten snutt for Facebook, men vi hadde ikke noe navn enda. Ulv har liksom vært mitt spirit-animal, jeg har ulveøyne. Luna betyr fullmåne på gresk, så da ble det det. Da broren min lagde videoen så sto det L.U:N.A. med de prikkene, og jeg tenkte at det var logoen, men han tenkte at det var navnet, så da ble det sånn.

– Mange spør om jeg vil forandre det … men det er så tidig at alle spør meg. Det er en greie folk snakker om, så jeg angrer ikke!

Hvem er den beste artisten i verden?
– Jeg må si flere! Travis Scott, Frank Ocean, Schoolboy Q, PNL … SZA! Jeg har vokst opp med Pink Floyd, Supertramp, Cranberries og sånt.

Hvilke franske artister bør vi sjekke ut?
– PNL og Nekfeu. Det er morsomt at så mange i Norge hører på PNL! Drømmen min er å lage noe med dem.

Har du begynt å tenke på et lengre prosjekt?
– Jeg har tenkt veldig lenge på en EP, men jeg vil lage en EP som er en opplevelse, ikke bare fem helt forskjellige sanger. Det skal være en reise.

LES OGSÅ: Hva er GREIA med fransk hiphop?

Beskriv musikken din med tre TV-serier.
– Det er ikke en TV-serie da, men Twilight. Den er litt mystisk. Og så har jeg noen sanger som er mer tidige, litt mer upbeat, sånn som «Gelt» så litt sånn Friends og Modern Family.

Hva tror du på?
– Jeg tror på å tørre å være sårbar, og så tror jeg på kommunikasjon. Når man tør å være sårbar så er man også ærlig.

Har du et teknologitips?
– Hvis du trykker fem ganger på låseknappen på iPhone så kommer det en sånn SOS-greie, og så kan man sende posisjonen sin hvis det er noe som skjer.

Hva er planen fremover?
– Slippe masse musikk, komme i kontakt med nye folk, bare leve drømmen. Jeg skal ta et friår og bare jobbe masse med musikk og se hvor det fører hen.

L.U:N.A. spiller på Bortenfor 19. mars. ID: 20. CC: gratis. 

LES OGSÅ: Mann solgte førsteutgaven av «Burzum» for $1500 etter å ha vunnet den av Varg Vikernes i et Jeep-kappløp