Dette er musikken som er BEST AKKURAT NÅ

Norsk, islandsk, amerikansk, engelsk, ghanesisk, koreansk, kinesisk og bergensk. Denne uken står vår nyoppdaterte Best Akkurat Nå-liste i globalismens tegn.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

L.U:N.A, AVGVSTVS, Hiboux – Spesiell

Mangler bare Spicyboy Thvndx på denne, så har man alle rapperne i Norge med navn man må dobbeltsjekke stavingen på HVER GANG. På «Spesiell» viser bergensrapperen L.U:N.A at hun kan synge, og AVGVSTVS viser at han ikke bare kan være hoven vestkantrapper med «håret rett bak», men at han også kan være litt ydmyk, øm, litt Cezinando.

LES OGSÅ: VIDEOPREMIERE: Sandra Kolstad lager badestamp ute i kulda

Jonas V – Standard 

Jonas V og produsent Hkon har vært blant Norges hardeste komboer siden i alle fall 2009 , og det er ingenting som tyder på at de har tenkt å roe seg med det første. «Standard» er en uptempo banger som handler om at alt som er standard – for Jonas V tydeligvis en hel rekke ting som ikke er standard: «Din standard, din standard / det ekkje min standard / eg fucker ikkje med basic damer, røyker aldri standard».

Deathcrush – Daemon

Dødsrock! Narkorock! Oslorock! Lyden av undergang! Lyden av helg! Deathcrush slapp plate idag og det er akkurat like bra som singlene «Ego» og «Dumb» tydet på. Vi valgte ut nest siste låt, men det er ingen grunn til å begrense seg: hør alle.

LES OGSÅ: VIDEOPREMIERE: Deathcrush henger rundt på kjøpesenteret

NET GALA – Quarrel – Vonlin Yoon Remix

Steinhard queer-techno fra Seoul. EP kommer i april.

Linda Vidala, Cherie Mwangi – Spiller deg

I februar slapp Linda Vidala debut-EPen sin Halvt norsk, og til sommeren kommer oppfølgeren Halvt thai. Der førstnevnte var litt rolig, litt poppete, blir sistnevnte mer uptempo og hardere. «Spiller deg» er første singel ute, og med seg har hun Cherie Mwangi, som jepp helt riktig, er lillesøsteren til Stella Mwangi. Bonus for Crazy Frog-referanse (???).

Oral Bee, Mr. Pimp-Lotion – Svever

Årets hittil beste norske hiphop-låt som handler om å være far?

LES OGSÅ: Skee Mask: – Jeg hater å spille alene, nervene fucker opp

Howie Lee – GU DAI YING XIONG XIAO GEI GEI

Vet ikke om dette er «bra» eller om det bare er kuriosa, men life’s too short osv. Howie Lee lager kinesisk elektronisk musikk. Litt trommemaskin her, litt tradisjonell sang der, og vipps: et resultat som er fuckings spinnvilt. Og albumet heter … Socialism Core Value III. *frysninger*